«Παραδειγματιστείτε από την Ελλάδα»

Να μην έχει το Κίεβο αυταπάτες ως προς την πιθανότητα εύκολης διαγραφής των χρεών του κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρώην πρέσβης της χώρας της στην Ελλάδα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».«Εάν στο Κίεβο υπολογίζουν ότι κάποιος θα τους διαγράψει τα χρέη, ας κοιτάξουν την Ελλάδα. Είναι ένα παράδειγμα

χώρας της ΕΕ», είπε η Β.Ματβιένκο, συμπληρώνοντας ότι «ενώπιον της Ουκρανίας ούτε η ΕΕ, ούτε οι ΗΠΑ δεν έχουν ουδεμία υποχρέωση».

Κατά την εκτίμηση της Ρωσίδας πολιτικού στην Ουκρανία, οι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει έως το τέλος ότι η χώρα τους «έγινε ανταλλάξιμο είδος για την ικανοποίηση γεωπολιτικών συμφερόντων μιας σειράς χωρών» και πρόσθεσε ότι «ουδείς προτίθεται να ανοίξει αρκετά το πορτοφόλι του για την Ουκρανία και για κάθε νέα δόση ο υπουργός Οικονομικών ή ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας θα τριγυρνά τον κόσμο με απλωμένο το χέρι». Όπως είπε η Β.Ματβιένκο «παρέσυραν σ’ αυτήν την όχι και τόσο ευχάριστη ιστορία ακόμη και ιερωμένους», ενώ όλες οι προοπτικές δείχνουν ότι «βυθισμένες στο λάκκο του χρέους θα ζήσουν αρκετές από τις επόμενες γενιές Ουκρανών».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής ήδη σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι κάτοικοι της Ουκρανίας αισθάνονται «εξαπατημένοι», καθώς οι ενέργειες της ουκρανικής κυβέρνησης οδήγησαν την οικονομία σε καταστροφική κατάσταση και οι «λογικά σκεπτόμενοι πολίτες δεν μπορεί να μην κατανοούν ότι απλώς καταβάλλεται προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η Ρωσία γι’ αυτά τα προβλήματα».

Η Ρωσία δεν έχασε για πάντα την επιρροή της στην Ουκρανία, καθώς ό,τι συνδέει τις δύο χώρες είναι ισχυρότερο από ό,τι τις χωρίζει, υποστηρίζει η Β.Ματβιένκο, η οποία κατηγόρησε την νέα ηγεσία του Κιέβου ότι αντί να ακούσει τα αιτήματα των κατοίκων της Α.Ουκρανίας, οι οποίοι ζήτησαν να μιλούν ελεύθερα ρωσικά, να έχουν αυτονομία και να απαλλαγούν από τους ολιγάρχες, που διορίστηκαν ως κυβερνήτες τους, «έστειλε εναντίον τους τανκς και πυροβολικό».

Η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα, που μετά τον αποκλεισμό των περιοχών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, παρέχει στους κατοίκους τακτικά ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ κατά την κ. Ματβιένκο «η βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ είναι μεμονωμένη και πολύ μικρότερη σε μέγεθος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα