Η Σ. Ράπτη στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Συλβάνα Ράπτη, μίλησε στις 20/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για το Eurogroup, τη στάση Μέρκελ - Σόιμπλε και την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ, μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Κάθε διαπραγμάτευση, δυστυχώς, μας παραπέμπει σε νέες δραματικές ανατροπές για τον κόσμο...

Σ.
Ράπτη: «Είναι αυτή η συνταγή -να την πω έτσι, δεν θα την χαρακτηρίσω, δεν θα βάλω επιθετικούς προσδιορισμούς στη συνταγή-, που εκτιμάται ότι μπορεί να μας δώσει το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο να μην ξεχνάμε ότι πρακτικά έχει να κάνει με την διαγραφή του 40% του χρέους μας. Είναι κάτι που θα ελαφρύνει πάρα πολύ τη χώρα και τις μελλοντικές γενιές».

* Για απόκλιση στη στάση Μέρκελ - Σόιμπλε:

«Η δική μου αίσθηση έχει να κάνει με αυτό που αποκομίζω από την συναναστροφή μου με τους Γερμανούς συναδέλφους στο Ευρωκοινοβούλιο. Όσον αφορά την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε, ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη. Δεν έχω την αίσθηση ότι πρόκειται περί επικοινωνιακών τρικ. Νομίζω ότι γίνεται προσπάθεια από τους δυο τους να συγκεραστούν απόψεις, γιατί φαίνεται να υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Αλλά επειδή είναι φοβερά εστιασμένοι σε δύο ζητήματα, το πρώτο ζήτημα είναι "να διατηρήσουμε μεγάλη και ισχυρή την Γερμανία" και το δεύτερο "ο,τι δανείζουμε, να διασφαλίζουμε ότι θα το πάρουμε πίσω", νομίζω για αυτό το λόγο προσπαθούν και βρίσκουν κοινή συνισταμένη. Όσον αφορά τους Γερμανούς συναδέλφους, τους οποίους συναναστρεφόμαστε όλοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει αυτή η χροιά του επικοινωνιακού τρικ. Είναι πραγματικά δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Από την μια βλέπουμε Γερμανούς που λένε τα ακραία "πουλήστε νησιά, την Ακρόπολη ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο" και από την άλλη πλευρά,  υπάρχουν και είναι πολλοί συνάδελφοι -όχι μόνο στο σοσιαλιστικό group-, οι οποίοι πραγματικά βλέπουν με μια άλλη ματιά την υπόθεση Ευρώπη. Βλέπουν, δηλαδή, μέσα στην Ευρώπη το θέμα της κοινωνικής συνοχής».

* Για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου στο ΠαΣοΚ:

«Αν είχαμε τελειώσει χθες θα ήταν καλύτερα. Όμως είμαστε στο σήμερα. Πιστεύω ότι το γοργόν και χάριν έχει, αλλά σε κάθε περίπτωση, στη φάση που βρισκόμαστε -όπως και σε όλες τις μέχρι τώρα φάσεις-, αυτό που προηγείται είναι η χώρα. Υπό αυτό το σκεπτικό πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι αν είχε γίνει χθες η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας, θα είχε συμβάλει στο να προχωρήσουμε περισσότερο στα ζητήματα της λύσης των προβλημάτων που αφορούν τη χώρα και τον κόσμο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα