Η Σ. Βούλτεψη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στις 16/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Από τη χθεσινή ανακοίνωση σας για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο, προκύπτει ότι θα προσληφθεί -και σε ό,τι αφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων- ο αριθμός των εργαζομένων, όπως είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θ' ακολουθήσει μια αξιολόγηση χωρίς να απολυθεί

κανείς. Στο τέλος υπάρχει το ενδεχόμενο να προσληφθούν τελικά όλοι;

Σ. Βούλτεψη: «Η αξιολόγηση προβλέπεται από το νόμο, επομένως και θα γίνει. Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα επαναπροσληφθούν είναι συγκεκριμένος. Είναι 601 άνθρωποι για την ακρίβεια. Από εκεί και πέρα, η συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους προβλέπει ότι για κάθε μια αποχώρηση, με αυτή την διαδικασία, θα υπάρχει και μια πρόσληψη. Αυτό σημαίνει ότι, όπου παρατηρηθούν κενά, θα γίνουν προσλήψεις, κάτι το οποίο έχει προβληθεί ελάχιστα. Απλώς αυτό το οποίο δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι το πρόβλημα μας ουσιαστικά σχετίζεται με την ποιότητα του δυναμικού μας στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε. Τώρα πια όμως δεν είναι διογκωμένος...».

Δημοσιογράφος: Κάποιοι λένε ότι είναι και ελλειμματικός...

Σ. Βούλτεψη: «Δεν ξέρω. Εγώ έχω υπόψιν μου τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο εργαζόμουν πάντα και ξέρω ότι κάναμε πάρα πολλά πράγματα συγχρόνως. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει ν' αποκτήσουμε ένα ποιοτικό δημόσιο τομέα, ώστε αυτός να μπορεί να βοηθήσει την χώρα. Ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να είναι ένα μέρος, όπου προσλαμβάνονται άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν καθόλου προσόντα, ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Και γι' αυτό γίνεται όλη αυτή η συζήτηση...».

Δημοσιογράφος: Ισχύει άρα η δέσμευση, στο ακέραιο, ότι ως το τέλος του 2014 έχουμε μπροστά μας 7.000 απολύσεις;

Σ. Βούλτεψη: «Ισχύει ό,τι ισχύει. Δεν έχει αλλάξει κάτι».

Δημοσιογράφος: Το ενδεχόμενο που θέτει το ΠαΣοΚ, να γίνει μια επανεξέταση της συμφωνίας για τη διαθεσιμότητα, είναι κάτι στο οποίο μπορεί η κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει; Εννοώ επανεξέταση με την τρόικα πια...

Σ. Βούλτεψη: «Η συμφωνία προβλέπει αυτό που σας λέω. Δηλαδή, ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου. Γι' αυτό άλλωστε και όλες οι εκθέσεις που έχουμε στα χέρια μας μιλούν για την ανάγκη να προσληφθούν στο δημόσιο άνθρωποι πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης...».

* Για την επαναφορά του 13ου μισθού με τη μορφή μπόνους παραγωγικότητας:

«Το ότι θα υπάρξει μπόνους απόδοσης είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει και συζητείται. Πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν οι δομές και να δούμε ποιος θ' αξιολογεί αυτή την απόδοση. Στο παρελθόν είχαμε το φαινόμενο ν' αξιολογούνται όλοι με 20 και μάλιστα η βαθμολόγηση αυτή γινόταν με εντολή των συνδικαλιστικών οργάνων. Μπορεί κάποιος να έλειπε από τη δουλειά του καιρό και στο τέλος της ημέρας να είχε αξιολογηθεί με 20. Αυτά σε μια χώρα που υπάρχουν τόσες πολλές στρεβλώσεις, δεν είναι εύκολο να γίνουν...».

Δημοσιογράφος: Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για Ιουλιανά τύπου '65, προκειμένου να υπάρξει προεδρική πλειοψηφία. Και η βεβαιότητα του πρωθυπουργού ότι υπάρχει αυτή η πλειοψηφία...

Σ. Βούλτεψη: «Ήταν κάπου εδώ γύρω το '65; Έχουν διαβάσει ιστορία, γιατί την ιστορία την χρειαζόμαστε, για να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος και όχι για να τα προκαλούμε. Μου κάνει εντύπωση αυτό. Κάποιοι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι συνέβη το '65. Αμφιβάλω εάν η σημερινή ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει διαβάσει ιστορία. Κακή χρήση της κάνει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα