Η Ζ. Μακρή στον ΑΘΗΝΑ984

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε στις 11/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ:

«Στόχος μας είναι ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί ορθά. Γιατί όλοι συμφωνούμε ότι είναι αναγκαίος, αλλά ο τρόπος που στήθηκε δεν είναι ο σωστός.
Σ' ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των γιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή στην ένταξη τους στον ΕΣΥ, εκτιμώ ότι εκείνο που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι δεν θα υπάρχουν γιατροί εκεί που δεν είναι απαραίτητοι, ούτε γιατροί που έχουν συγκεκριμένες ειδικότητες και δεν ασκούν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με αυτές. Τέλος, δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται, χωρίς να το δικαιούνται. Άρα, η πρόταση την οποία έχει κάνει ο υπουργός -και νομίζω ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση- είναι να συμφωνήσουν οι γιατροί να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να προσφέρουν υπηρεσίες, με τους όρους τους οποίους όλοι οι γιατροί μέχρι τώρα απασχολούνται...».

* Για τον θεσμό του αγροτικού γιατρού:

«Έχουμε συστήσει το θεσμό του αγροτικού γιατρού από την αρχή και έχουμε ήδη νομοθετήσει για ισχυρά κίνητρα, δηλαδή την πολύ μεγάλη μοριοδότηση, για όσους θελήσουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να τοποθετηθούν ως επικουρικοί γιατροί σε απομακρυσμένες - ακριτικές περιοχές. Η δική μου απορία είναι η εξής. Προκηρύσσονται θέσεις και ειδικότητες επικουρικών γιατρών, για τους οποίους μάλιστα έχουμε πει ότι θα νομοθετήσουμε ώστε να παραμένουν τρία χρόνια πλέον. Δεν παρουσιάζεται κανένας σε μέρη, όπως για παράδειγμα, στον Αλμυρό Μαγνησίας. Λόγου χάρη, κάποιος μπορεί να δουλέψει στη Σκιάθο, όπου η δημοτική αρχή παρέχει και δωρεάν στέγη. Έτσι τα χρήματα που παίρνει -1.100 ευρώ-, αν και δεν είναι πολλά, σε συνδυασμό με τη δωρεάν στέγη, είναι μια καλή αρχή για ανθρώπους, που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα... Έχει επανασυσταθεί ήδη ο θεσμός του αγροτικού γιατρού, οπότε το πρόβλημα αυτό εφεξής θα λυθεί. Φαντάζομαι ότι δεν θα μηδενιστούν τα προβλήματα, απλώς θα μειωθούν...».

* Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων:

«Πρέπει να γίνουν πολλά στην κατεύθυνση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, το οποίο δεν θα επιβαρύνει ανθρώπους που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, αλλά θα επιβαρύνει εκείνους που έχουν μεγάλη φοροδοτική ικανότητα».

Δημοσιογράφος: Αυτό το κάνει ο νέος φόρος ακινήτων;

Ζ. Μακρή: «Ναι. Είναι στη σωστή κατεύθυνση...».

* Για πλειστηριασμούς:

«Οι πλειστηριασμοί στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι πρέπει οι κυβερνήσεις εφεξής να εξαντλούν την τετραετία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα