Ιδρύεται «ιερό» ΤΑΙΠΕΔ

Τηνίδρυση εταιρείας αξιοποίησης τηςακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας,προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκεστη βουλή.

Ηεταιρεία θα συσταθεί μετά από τη σύμπραξηελληνικού δημοσίου και της Ιεράςαρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου προβλέπει την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την

επωνυμία Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ), η οποία θα έχει διάρκεια ζωής 99 χρόνια και θα διέπεται από το νομικό καθεστώς για τις Α.Ε.

Σκοπός της εταιρίας θα είναι η αξιοποίηση και η διαχείριση των ακινήτωνεπί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα περιέλευσης στην ΕΑΕΑΠ των δικαιωμάτων διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης και άλλων ακινήτων επί των οποίων διατηρούν περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκούν τη διοίκηση και διαχείριση και άλλα νομικά πρόσωπα (μητροπόλεις, μονές, Αποστολική Διακονία κ.α.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα είναι 300.000 ευρώ, καθώς θα μετέχει κατά 50% το Ελληνικό Δημόσιο και κατά 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι πενταετής(με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης), τα μέλη του θα είναι 5. Ένα μέλος θα υποδεικνύεται από τον Υπουργό Οικονομικών, ένα από τον Υπουργό Παιδείας και τρία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα