Ιράκ: θανάσιμες επιθέσεις

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και τη νότια πόλη Χίλα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι, έγινε γνωστό από την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Μπαγιάα της Βαγδάτης όπου ζουν κυρίως σιίτες, όταν εξερράγη μια βόμβα μέσα σε όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά σε σταθμό λεωφορείων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματισθούν 24 άνθρωποι, δήλωσαν οι πηγές.

Στη Χίλα, τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορα σημεία, ενώ άλλα τέσσερα παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν σε γειτονικές πόλεις. Η αστυνομία

ανακοίνωσε πως ο αρχικός απολογισμός από επτά εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων είναι εννέα νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες.

Χθες, Δευτέρα, 22 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ. Η χώρα, η οποία προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, γνωρίζει από την αρχή του 2013 τα χειρότερα βίαια επεισόδια μετά τις διαθρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006-2007. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο τον Ιανουάριο.

Από την αρχή του Φεβρουαρίου, η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 470 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο σε πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και τα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Φωτογραφια Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα