Και 2-0 ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας και πάλι εξαιρετική άμυνα, επικράτησε με 63-52 του Ολυμπιακού, έκανε το 2-0 και πλέον την Τετάρτη στο ΣΕΦ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μεγάλο τρίποντο από τον Διαμαντίδη στο 36.

Με αντεπίθεση διαρκείας στο γ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός

επικράτησε με 63-52 του Ολυμπιακού κι έκανε το 2-0 στους φετινούς τελικούς του πρωταθλήματος.

Πλέον, οι "πράσινοι" με νίκη στο ΣΕΦ την ερχόμενη Τετάρτη θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετική άμυνα, έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και τελικά έφτασε στην τελική επικράτηση, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στη δεύτερη σερί του ήττα. Στο 36' μεγάλο σουτ από τον Διαμαντίδη, με το οποίο έγραψε το 58-50 και ουσιαστικά "εκμηδένισε" τις ελπίδες του Ολυμπιακού για ανατροπή.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές επιθετικά, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει τα ριμπάουντ στην επανάληψη (39-39) και ευτύχησε στο δ' δεκάλεπτο να τρέξει ένα επιμέρους 24-14 που του έδωσε σαφές προβάδισμα.

Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ψυχολογία και άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ, με τους Διαμαντίδης και Κάρι στο παρκέ να οργανώνουν καλύτερα επιθετικά και το Γκιστ να βάζει ένα σημαντικό τρίποντο για το 48-43. Με βολές του Διαμαντίδη η διαφορά άγγιξε για πρώτη φορά τους 9 πόντους (52-43) και τελικά στην τελευταία φάση ο Γκιστ έσβησε τα φώτα στο Λο, ο οποίος ήταν αρκετά καλός, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Το 53-45 ναι μεν έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά από την άλλη δεν του εξασφάλιζε και τίποτα. Ένα κάρφωμα ψυχολογίας από τον Χάινς έγραψε το 53-48 και οι "πράσινοι" χρειάζονταν ψυχραιμία επιθετικά. Ένα καθοριστικό φόλοου του Κάρι στο 34' μετά το άστοχο τρίποντο του Γκιστ έδωσε αέρα 7 πόντων στον Παναθηναϊκό (55-48), την ίδια στιγμή που τα σουτ των Σπανούλη και Περπέρογλου ήταν άστοχα.

Ο Διαμαντίδης έκανε αυτό που κανείς δεν περίμενε στο 36'... Έχασε το τρίποντο αμαρκάριστος, πήρε το ριμπάουντ ο Ούκιτς και του ζήτησε ξανά την μπάλα, γράφοντας το 58-50. Σπανούλης Περπέρογλου ήταν άστοχοι και τελικά ο Ματσιούλις με 2/2 βολές έστειλε την ομάδα του για πρώτη φορά στο +10.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός έδειχνε να παραπαίει, ωστόσο στο 1.41'' πριν το τέλος του αγώνα ο Κατσίβελης κατάφερε να κερδίσει ένα φάουλ από μία επίθεση που έδειχνε και πάλι χαμένη. Ο νεαρός ευστόχησε φτάνοντας τους 8 πόντους, ωστόσο ο Λάσμε με δύο τάπες "καθάρισε" το παιχνίδι, παρά τις άστοχες βολές των Διαμαντίδη, Μπράμου.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45,63-52

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9(3), Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17(3), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 5(1), Γκουίν 3(1).

Ολυμπιακός(Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 3, Άντιτς 7, Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6(1), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8(2).

Keywords
Τυχαία Θέματα