Κλείνει μετά το «restart»

Αναστέλλεται τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαΐου μετά από 43 χρόνια παρουσίας, η έκδοση του ιστορικού περιοδικού «4 Τροχοί».

Στο μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου μπαίνει προσωρινό λουκέτο, λόγω της οικονομικής κρίσης, την ώρα που το τελευταίο τεύχος του έφερε τον τίτλο «Restart» (επανεκκίνηση).

Το διοικητικό συμβούλιο της εκδοτικής εταιρίας «Τεχνικές Εκδόσεις» διαπίστωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, πως δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η συμφωνία, που είχε γίνει για τη συνέχιση της έκδοσης σε

νέο πλαίσιο - έκτακτων συνθηκών.

Η αναγγελία της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της εκδοτικής εταιρίας «Τεχνικές Εκδόσεις», «πάγωσε» όχι μόνον τους εργαζόμενους, αλλά τους αναγνώστες και την αγορά.

«Η διακοπή της έκδοσης των 4ΤΡΟΧΩΝ είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' όλα αυτά, ίσως γιατί οι 4ΤΡΟΧΟΙ ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό περιοδικό», αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, ο οποίος αρθρογραφούσε σε αυτό και στη συνέχεια διετέλεσε επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας «Αντίλογος». «Το πρόβλημα είναι πως όλη αυτή η πορεία, βοηθούσης και της κρίσης, οδηγήθηκε τελικά στην καταστροφή. Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το δυναμικό και αυτή η παράδοση των 4ΤΡΟΧΩΝ είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη που δεν γίνεται να πάει χαμένη. Στο κάτω-κάτω τα περιοδικά είναι οι άνθρωποί τους, δεν είναι ούτε οι τίτλοι τους ούτε οι υποδομές τους ούτε -βέβαια- τα... χρέη τους», υπογραμμίζει.

Τον περασμένο μήνα ο δημοσιογράφος που άνοιξε τις πόρτες για τον ειδικό Τύπο σε όλη την Ελλάδα και ιδιοκτήτης της εταιρίας Κώστας Καββαθάς, συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το δικαστήριο τον αθώωσε, με το σκεπτικό πως δεν έφερε ευθύνη για το συγκεκριμένο χρέος.

Η εκδοτική εταιρία αναζητεί επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν το οικονομικό κόστος προκειμένου το περιοδικό να συνεχίσει την έκδοσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα