Προανακριτική επιτροπή για τη «λίστα» την Πέμπτη

Την ερχόμενη Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) η συζήτηση - ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το πόσες κάλπες θα τοποθετηθούν στη Βουλή σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» θα αποφασιστεί σε διάσκεψη των προέδρων την Τρίτη, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δήλωσή του τόνισε οτι θα ζητήσει και τη γνώμη της επιστημονικής
επιτροπής της Βουλής εκτιμώντας ότι θα ληφθεί ομόφωνη απόφαση και άρα "δε θα αμφισβητείται τίποτα, ούτε το αποτέλεσμα, ούτε η διαδικασία».

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας οι καταθέσεις -στους οικονομικούς εισαγγελείς- για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Ιωάννη Καπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Διώτης διαμηνύει ότι ο ίδιος ούτε αλλοίωσε ούτε έχει αντιγράψει τη λίστα, και για το λόγο αυτό θα ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι.

Στη θεσμοθέτηση ειδικού εισαγγελέα για την ταχύτερη αντιμετώπιση υποθέσεων πολιτικής διαφθοράς προχωρά η Κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στον Αθηνα 984 δήλωσε, πως στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός των υποθέσεων που εξετάζονται.

Ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγκάρντ δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξή του στη Realnews. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι πολύ σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να είναι εμπροσθοφυλακή στην αντιπαράθεση μαζί του.

Αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες και του Ευάγγελου Βενιζέλου στο χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ βλέπει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης,ο οποίος μιλώντας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης και εξεταστικής επιτροπής για το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα