Μαυροβούνιο: συνάντηση γυναικών βουλευτών

Μέλη του πολιτικού δικτύου γυναικών της Βουλής της Σερβίας και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας γυναικών της Βουλής του Κοσόβου συζήτησαν για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας σε συνάντηση που διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στο Μαυροβούνιο.

Η στρατηγική για την ενδυνάμωση του ρόλου του γυναικών στη χάραξη πολιτικών και η ενίσχυση του ρόλου τους στα πολιτικά κόμματα ήταν τα

βασικά θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Μπούντβα.

"Η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών δεν είναι προνόμιο μόνον ενός πολιτικού κόμματος ή μιας ενδιαφερόμενης πλευράς. Πρέπει να καταβάλουμε από κοινού προσπάθειες για την ενίσχυση των γυναικών, ώστε να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα" τόνισε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας γυναικών στη Βουλή του Κοσόβου, Τεούτα Σαχάτσιγια.

Οι συμμετέχουσες στη συνάντηση συζήτησαν για τη διοργάνωση εκστρατείας με στόχο την προώθηση της ισότητας των γυναικών και των ανδρών σε θέματα περιουσιακών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92.

"Συζητήσαμε για πολλά θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων και βρήκαμε πολλά κοινά. Αυτό μας άρεσε!" είπε η Γκόρντανα Τσόμιτς, μέλος του γυναικείου πολιτικού δικτύου της Σερβικής Βουλής.

Η συνάντηση στη Μπούντβα ήταν η πρώτη γυναικών βουλευτών από τη Σερβία και το Κόσοβο και οι συμμετέχουσες συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα