Με εντολή...Βάργκας η Χιλή στον τελικό

Η Χιλή είναι στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εντουάρδο Βάργκας επικράτησε δύσκολα με 2-1 του Περού και πήρε το εισιτήριο για τον 5ο τελικό της ιστορίας της.

Η Χιλή αγχώθηκε μπροστά στον κόσμο της και οι Περουβιανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πρώτοι την εστία του Μπράβο στο πρώτο τέταρτο. Αρχικά με το δοκάρι του Φαρφάν και στη συνέχεια με την ευκαιρία σουτάρα του Λομπατόν, που κατέληξε άουτ. Οι ισορροπίες όμως του ημιτελικού άλλαξαν στο 19'. Ο Σαμπράνο χτύπησε με τις τάπες τον Αρανγκίς, αντίκρισε

δεύτερη κίτρινη κάρτα και το Περού έμεινε με παίκτη λιγότερο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε στη Χιλή τη δυνατότητα να ξεπεράσει το άγχος, να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και μετά από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες με Βαλδίβια και Βάργκας άνοιξε το σκορ με τον επιθετικό της Νάπολι. Στο 42' ο Βάργκας πήρε από θέση οφσάιντ το ριμπάουντ έπειτα από δοκάρι του Αρανγκίς και έβαλε "φωτιά" στο Στάδιο Νασιονάλ του Σαντιάγκο. Η Χιλή μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, αλλά είδε τον διαιτητή να ακυρώνει ως οφσάιντ γκολ του σκόρερ της μετά από λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού και στο 61' σε αντεπίθεση του Περού και μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Μεδέλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της εστίας της ομάδας του και ο ημιτελικός απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η χαρά όμως των Περουβιανών κράτησε μόλις τρία λεπτά αφού στο 64' ο Βάργκας "χτύπησε" για δεύτερη φορά και με φοβερό σουτ "έγραψε" το 2-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ματς. Η Χιλή μετά την πρόκριση στον τελικό περιμένει να μάθει ποιος εκ των Αργεντινή ή Παραγουάη θα βρεθεί απέναντι της για την διεκδίκηση του πρώτου Κόπα Αμέρικα στην ιστορία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα