Ελλάδα-Νιγηρία (0-0)

Πολύ καλή παρουσία είχε η Εθνική Ελλάδας στο δεύτερο φιλικό που δίνει αυτές τις μέρες και πρώτο στις ΗΠΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε στο 0-0 με τη Νιγηρία, αλλά σε αντίθεση με όσα είδαμε (στο... επίσης 0-0) κόντρα στην Πορτογαλία, έδειξε διάθεση, ενέργεια και σαφώς καλύτερη εικόνα. Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Φετφατζίδης.

Η Εθνική μας παρότι
ο Σάντος ουσιαστικά έκανε "δοκιμές" αφήνωντας εκτός 11άδας όλους τους "βασικούς" πλην του Μανωλά, είχε ομοιογένεια, καλές αποστάσεις στις γραμμές και κυρίως ήταν συγκεντρωμένη στο ανασταλτικό κομμάτι του ματς. Το... δυνατό μας χαρτί. Επί της ουσίας και αν εξαιρέσουμε μια φάση του Μόουζες στο 58΄, στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν που οι Νιγηριανοί έγιναν επικίνδυνοι. Σε όλο το υπόλοιπο ματς εμείς είχαμε τον έλεγχο.

Στο 8’ ο Φετφατζίδης πήρε την πάσα από τον Καραγκούνη, αλλά παρά το ότι ήταν σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε ψηλά άουτ. Στο 21’ ο αρχηγός της Εθνικής έκλεψε από τον Μίκελ, έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο, αλλά το εξαιρετικό σουτ που έπιασε πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ενιάμα. Στο 27’ η προσπάθεια του Καραγκούνη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 28’ ο Φετφατζίδης «άδειασε» δύο αντιπάλους, πλάσαρε με το δεξί και ο Ενιάμα έδιωξε σε κόρνερ.

Την καλύτερη ευκαιρία όμως η Ελλάδα την είχε στο 83΄: Ο Τζιόλης βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μήτρογλου, εκείνος κατέβασε, έκανε τακουνάκι στον Σαμαρά, ο οποίος σούταρε αλλά απέκρουσε ο Ενιάμα. Στην επαναφορά η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη δεν ήταν δυνατή και ο Νιγηριανός τερματοφύλακας μπλόκαρε με άνεση. Τελευταία ευκαιρία στον αγώνα ήταν με το μακρινό σουτ του Κονέ στο 85’, αλλά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο μεταξύ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επι της ουσίας γνωρίζει εδώ και λίγη ώρα και τον νέο του προπονητή. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι συμφώνησε με την ΕΠΟ και θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος, μετά το τέλος του Μουντιάλ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 14 Ιουνίου η Εθνική κάνει πρεμιέρα στο Μουντιάλ κόντρα στην Κολομβία, πέντε μέρες αργότερα αντιμετωπίζει την Ιαπωνία και στις 24 του μήνα κλείνουμε τις υποχρεώσεις μας -με την ευχή να συνεχίσουμε στο τουρνουά- κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Μανωλάς, Μόρας, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης (63’ Τζιόλης), Καραγκούνης (46’ Κονέ), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Γκέκας (62’ Μήτρογλου).

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιόμπο), Ετσιεγίλε (41’ λ. τρ. Οντενλάμι), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβίγκι (54’ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77’ Νουαφόρ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο)

Keywords
Τυχαία Θέματα