Με το δεξί ο Παναθηναϊκός

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπήκε στο 2014 με 11 ασίστ και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ιδεατό τρόπο στο top 16 της Ευρωλίγκας. Άλλη ομάδα σε σχέση με αυτή που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων προβλημάτισε με την εικόνα της στην πρώτη φάση παρουσίασε το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι «πράσινοι» νίκησαν εύκολα την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με 73-57 και έστειλαν σαφές μήνυμα πως...

επέστρεψαν. Άριστοι στην άμυνα και ώριμοι στην επίθεση οι «πράσινοι», με τον Διαμαντίδη να οδηγεί μαεστρικά (11 ασίστ) και πλουραλισμό στο σκοράρισμα, συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν το 2013 και ενθουσίασαν τους περίπου 15.000 φίλους τους που γέμισαν το κλειστό.


«Ήταν πρεμιέρα για το Top 16. Παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και με διάθεση μέσα στο παιχνίδι. Είχαμε αυτοσυγκέντρωση και ενέργεια. Πήραμε πολλές κατοχές. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκαθάρισε το ματς. Δεν δεχτήκαμε αιφνιδιασμούς, ελέγξαμε τον ρυθμό. Έκανε η Αρμάνι πράγματα που δεν της αρέσουν. Κάναμε το πρώτο βήμα και προχωράμε», είπε μετά το ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης και πρόσθεσε για τη διάρκεια σε απόδοση που έχουν στο παρκέ οι «πράσινοι» στα τελευταίας τους ματς:


«Δεν θέλω να λέμε τα ίδια πράγματα. Κάναμε προπονήσεις ξεκουραστήκαμε και τρανό παράδειγμα ο Διαμαντίδης με την ενέργεια που έβγαλε. Θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς. Αυτό είναι το σημαντικό και ίσως το σημαντικότερο. Σήμερα κάναμε πολλά λάθη και θα πρέπει να τα μειώσουμε. Ο Ούκιτς έπαιξε έξω και είναι με μία προπόνηση. Μετά το 25', το 30' ήρθε στο μυαλό τους το παλιό παιχνίδι. Ποντάραμε περισσότερο στην εμπειρία του Ούκιτς παρά στα νιάτα μας».

Δεκάλεπτα: 20-14, 38-31, 52-40, 73-57.


Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 10, Μπατίστ 1, Φώτσης 10, Ούκιτς 11, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5.


Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 14, Τζίλι, Μέλι 5, Χάκετ 3, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 11, Σάμιουελς, Ουάλας 2, Λαουάλ 7, Μος 6, Τζέρελς 9.


Διαιτητές: Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Τσμίκιεβιτς (Πολωνία), Λάτισεβς (Λετονία).

Keywords
Τυχαία Θέματα