Μια αναμενόμενη αποτυχία

τουΔημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη

Τοκύριο μέλημα όλων όσων αναλαμβάνουνκυβερνητικές θέσεις είναι η αποδόμησητης πολιτικής του προκατόχου τους καιη φροντίδα να «αφήσουν τη δική τουςσφραγίδα» στα πολιτικά πράγματα τηςχώρας, ακόμη κι αν αυτή είναι η σφραγίδατης αποτυχίας.

Δεχρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο τέσσεριςμήνες από τον τελευταίο ανασχηματισμότης κυβέρνησης και έξι περίπου από τιςτελευταίες κρίσεις στην ΕΛΑΣ για νααποκαλυφθεί, για άλλη μια φορά, η έλλειψησυνέχειας στη δημόσια διοίκηση, μια απότις

βασικές κακοδαιμονίες αυτού τουτόπου.

Αρκούσετο μικρό αυτό διάστημα για να ανατραπείολόκληρη η πολιτική αστυνόμευσης τωνπεριοχών του κέντρου της πόλης και ναξανακάνουν την εμφάνισή τους θλιβερέςεικόνες όπως σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων,ορδές μικρεμπόρων ναρκωτικών και οισυνακόλουθοι τοξικοεξαρτημένοι. Εικόνεςπου στο μεγαλύτερο μέρος τους είχαναρχίσει να χάνονται. Φρούδες αποδείχτηκανοι ελπίδες των κατοίκων για βελτίωσητης καθημερινότητάς τους στις γειτονιέςτου κέντρου. Οι αναφορές, οι καταγγελίεςκαι οι οχλήσεις προς τα αρμόδια όργαναμένουν χωρίς ανταπόκριση και η απόγνωσησκεπάζει το γαλανό ουρανό σε περιοχέςενός κατώτερου Θεού.

Προφανώς,ο νέος υπουργός και το αρχηγείο της ΕΛΑΣέκριναν πως η επιτυχημένη μέχρι τότεπολιτική δεν αξίζει να σημειωθεί καιπως θα πρέπει πάλι, για άλλη μια φορά,να πειραματιστούν με τις ζωές και τιςπεριουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Διαφορετικάκανείς έλλογος άνθρωπος δεν θα μπορούσενα εξηγήσει την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε,τα μοιραία αποτελέσματα της οποίαςγίνονται πλέον αισθητά σε καθημερινήβάση. Ωστόσο, ο υπουργός κομψευόμενοςκάνει με κάθε ευκαιρία δηλώσεις στουςτηλεοπτικούς ρεπόρτερ με το αυτάρεσκούφος του ανθρώπου που έχει πετύχειπολλά.

Ηπολιτική αυτή δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο.Εδώ και 190 χρόνια, οι πολιτικοί και οιπολιτευόμενοι, ασχολούνται μόνο με τηδική τους ευημερία και μακροημέρευσηστον υπουργικό θώκο, αδιαφορώνταςπαντελώς για τα προβλήματα εκείνων πουτους εκλέγουν. Στηρίζονται απλά στηκοντή μνήμη αλλά και την ιδιοτελήσυμπεριφορά των ψηφοφόρων τους, οιοποίοι ως άλλοι ιθαγενείς εξωτικώνχωρών αρκούνται στα προεκλογικάκαθρεφτάκια και πολύχρωμες χάντρες.

Στομεταξύ, επιτήδειοι κάθε απόχρωσηςεκμεταλλεύονται την κατάσταση για τουςδικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς. Άλλοιγια να αυξήσουν το εισόδημά τουςπαρέχοντας «προστασία» σε γειτονιές,καταστήματα, πλατείες, άλλοι για νααυξήσουν την εκλογική τους πελατεία,άλλοι για να αγοράσουν φτηνά ταεναπομείναντα ακίνητα.

Αςμην ανησυχεί η κυβέρνηση για συνομωσίεςπου εξυφαίνονται σε εξωθεσμικά κέντραπροκειμένου να πέσει, επειδή, τάχα μου,πολεμάει τα «συμφέροντα». Η ίδια και ηανικανότητά της να διαχειριστεί απλάπράγματα της καθημερινής ζωής, αρκούνγια να αγανακτήσουν οι πολίτες.


Keywords
Τυχαία Θέματα