Στον Εισαγγελέα

Γιατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντοςκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα να δώσειεξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέωςΠρωτοδικών, ο πρύτανης του ΚαποδιστριακούΠανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης. Ηεν λόγω προκαταρκτική εξέταση είχεξεκινήσει μετά από αναφορά στον ΆρειοΠάγο του υπουργού Παιδείας ΚωνσταντινουΑρβανιτόπουλου που ζητούσε να διερευνηθούντυχόν ευθύνες των πρυτάνεων για τιςσυνεχιζόμενες απεργίες των διοικητικώνυπαλλήλων και τη μη απογραφή καιαξιολόγηση

των υπαλλήλων. Ωστόσοαναμένεται εαν η εισαγγελία θααποφασίσει την άσκηση ποινικής δίωξηςή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Εν τω μεταξύ, νέα 48ωρη απεργία έως τη Δευτέρα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι συνάδελφοι τους στο Μετσόβιο τελικά αναστέλλουν την απεργία τους η οποία, ούτως η άλλως, δεν επηρέαζε την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος. Εν μέσω όλων αυτών ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάστηκαν κι αυτό της επιστράτευσης, κάτι που ωστόσο το υπουργείο παιδείας δεν βλέπει με καλό μάτι.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται», όπως αναφέρει, «σκοτεινά σχέδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα