Νέα συνάντηση εν όψει της τρόικας

Νέα συνάντηση θα έχουν πιθανότατα τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κι ενώ συνεχίζονται οι ενστάσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων. Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης απέναντι στα προαπαιτούμενα

ώστε να μην μπλοκάρουν οι διαβουλεύσεις. Δεν έχει ζητηθεί ακόμη η αποχώρηση του ΔΝΤ, καθώς συνεχίζεται η συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, των οποίων τη στήριξη χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξεταστούν σε συνεργασία με την τρόικα. Η κυβέρνηση συζητά όλα τα θέματα, όπως και αυτό των ομαδικών απολύσεων, τόνισε μιλώντας στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ερωτηθείσα αν τα μέτρα θα υλοποιηθούν ανεξαρτήτως των απαιτήσεων των δανειστών.

Δεν συζητάμε ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικό νόμο και διεύρυνση του ενιαίου μισθολογίου, δήλωσε από την πλευρά του στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

Πρέπει να επανεξετάσουμε το ύψος του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, λαμβάνοντας υπ όψιν ποιες είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μην θυσιάσουμε την ανάπτυξη και χωρίς άλλη πίεση της κοινωνίας, τόνισε στον Α984 στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα