Νέο άλμπουμ

Το 2010 είχαν δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά πως δεν θα βγάλουν άλλο άλμπουμ καθώς η απόφαση είχε παρθεί: μια ακόμη παγκόσμια περιοδεία και μετά μια εύφημος συνταξιοδότηση. Όμως επειδή μάλλον πρώτα θα σου φύγει το χούι και μετά η ανάσα, οι Scorpions όχι μόνο δεν αποσύρθηκαν τελικά, αλλά σε λίγες ημέρες κυκλοφορούν ένα νέο άλμπουμ και θα ξαναβγούν σε περιοδεία τουλάχιστον μέχρι το 2016, προκειμένου να γιορτάσουν και τον μισόν αιώνα καριέρας στη ροκ

σκηνή.

Οπότε, εύλογα κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί «αυτοί δεν είναι Σκορπιοί, Κατσαρίδες είναι που αρνούνται να πεθάνουν (σε καλλιτεχνικό επίπεδο...), συνεχίζοντας να ηχογραφούν, να δίνουν συναυλίες και να γυρνάνε τον κόσμο, σε πείσμα των καιρών -αλλά και των ιδίων, καθώς πλέον κοντεύουν τα 70».

Ο τίτλος του νέου άλμπουμ είναι Return to Forever και περιέχει τραγούδια γραμμένα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, κάπου μεταξύ του οριακού τους άλμπουμ Blackout (1982) και του Love at First Sting (1984).

Το νέο άλμπουμ θα ακολουθήσει μια παγκόσμια περιοδεία -μάλλον, η τελευταία τους. Μέχρι στιγμής, το καλαντάρι των συναυλιών τους δεν περιλαμβάνει την Αθήνα, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως οι Γερμανοί θα έρθουν έστω για μια εμφάνιση στη χώρα μας, αποζημιώνοντας τους πολυάριθμους πιστούς οπαδούς τους.

Η αλήθεια είναι πως το νέο τους άλμπουμ δεν ανακαλύπτει τον τροχό: απεναντίας, είναι μια ακόμη συλλογή τραγουδιών -η 18η στουντιακή τους- που κινείται ανάμεσα στο δίπολο «ροκάκια-μπαλάντες». Το άλμπουμ ανοίγει με το καλύτερο τραγούδι του δίσκου, το "Going Out With A Bang", στρατηγικά τοποθετημένο στην αρχή, το "We Built This House" ακολουθεί ασθμαίνοντας και μετά αρχίζει... η κατηφόρα αφού κανένα από τα υπόλοιπα νέα τους κομμάτια δεν μπορεί να συγκριθεί με τα περασμένα τους μεγαλεία, τη δεκαετία του '80 και (κυρίως) στα τέλη του 1970, όταν και όντως οι Scorpions είχαν έναν σημαντικό λόγο ύπαρξης στο ροκ στερέωμα, αλλά κι αρκετά σπουδαία τραγούδια για να υποστηρίξουν την παρουσία τους στη ροκ σκηνή.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα