Νέο λουτρό αίματος σε σχολείο στη Γάζα

Νέο μακελειό στη Γάζα από ισραηλινή επίθεση κι ενώ ήταν σε ισχύ η ανθρωπιστική εκεχειρία. «Παιδιά σκοτώθηκαν, ενώ κοιμούνταν δίπλα στους γονείς τους στο πάτωμα τάξης σε σχολείο που λειτουργεί ως καταφύγιο του ΟΗΕ. Παιδιά σκοτώθηκαν στον ύπνο τους: αυτό είναι ύβρις για όλους , πηγή παγκόσμιας ντροπής». Με αυτά τα λόγια καταδίκασε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες το

νέο μακελειό αμάχων σε σχολείο-καταφύγιο. Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκαν από ισραηλινές βόμβες στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου και την παρουσία εκτοπισμένων αμάχων, και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την επίθεση, κατά δήλωση του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος καταδίκασε τον «αδικαιολόγητο και απαράδεκτο» βομβαρδισμό του σχολείου ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Λευκός Οίκος, ενώ κατήγγειλε ότι «οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι» που κλήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό να απομακρυνθούν από τις εστίες τους δεν θα είναι ασφαλείς στα καταφύγια του ΟΗΕ.

ΦΩΤΟ Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα