Νέο ραντεβού με την τρόικα σήμερα

Συγκρατημένη αισιοδοξία από την Κυβέρνηση ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές και θα έχει βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ ευρώ. Νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι. Την ίδια ώρα πρόταση για «κεφαλικό φόρο» ύψους

150 ευρώ σε εκμισθωτές ακινήτων και σε ελεύθερους επαγγελματίες κατέθεσε ο Γιάννης  Στουρνάρας στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών. Στόχος, να καλυφθούν επιπλέον 2 με 2,5 εκ. ευρώ από φορολογικά έσοδα, πέραν του γνωστού πακέτου.

Εν τω μεταξύ, μαραθώνια ήταν η χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τπυς εκπροσώπους των δανειστών μας.

Η έως τώρα συμφωνία αφορά σε 7,5 δισ. ευρώ (που περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, μισθών, κοινωνικών επιδομάτων και την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη- το τελευταίο μέτρο θα αποδώσει 1,1 δισ. ευρώ) και 1,5 δισ. ευρώ από διαρθρωτικά μέτρα. Ενώ, επιπλέον του συνολικού πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, πρέπει να εξευρεθούν 2 δισ. από την αύξηση των φορολογικών εσόδων, με βάση το Μνημόνιο του Μαρτίου.

Η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα έχει προγραμματισθεί για σήμερα στις 4 το απόγευμα. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και να επιστρέψουν εκ νέου πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου για τη σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Στις αρχές του Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή και το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013, στο οποίο θα «ενσωματωθούν» και τα νέα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα