Νέο ραντεβού ΥΠΟΙΚ - τρόικας

Τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου μνημονίου οριστικοποιούν σήμερα οικονομικό επιτελείο και τρόικα. Το νέο ραντεβού ορίστηκε για τις 10 το πρωί με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να επισημαίνουν ότι έχουν κλείσει τόσο το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όσο και το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, ύψους 2 δισ. ευρώ. Υπό διαπραγμάτευση παραμένει το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ

στην εστίαση, από το 23 στο 13%. Αναφορικά με την κινητικότητα οι πληροφορίες μιλούν για υπαγωγή 5.000 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του μήνα και επιπλέον 7.500 έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρώτοι στις σχετικές λίστες: σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, υπεράριθμοι υπάλληλοι Υπουργείων και ΟΤΑ, καθώς και το σύνολο των εργαζομένων στην Δημοτική Αστυνομία.

Το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας, θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, όπου κατά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, αναμένεται να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου έχει προκηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Αποφάσεις λαμβάνει σήμερα και η ΚΕΔΕ, που έχει συγκαλέσει για τις 6 το απόγευμα, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα