Μετασεισμική δραστηριότητα στη Φθιώτιδα

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αμφίκλειας στη Φθιώτιδα, καθώς μεταξύ 14:49 και 16:14 έχουν καταγραφεί πέντε σεισμικές δονήσεις από 3,2 έως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το ισχυρότερο πλήγμα του Εγκέλαδου, μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 14:49, ενώ στις 16.14 καταγράφηκε νέα δόνηση 4,6 βαθμών. Τέσσερα

λεπτά αργότερα ακολούθησε δόνηση 3,7 Ρίχτερ. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το τοπικό ρήγμα της Αμφίκλειας είχε προκαλέσει σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παραμένει σε επιφυλακή επισημαίνοντας ωστόσο οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το επίκεντρο σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο εντοπίζεται 28χλμ δυτικά της Αταλάντης. Για μετασεισμική δραστηριότητα στο πλαίσιο της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, έκανε λόγο ο σεισμολόγος του Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στον Αθήνα 984.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 60 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα και απαγορεύθηκε η είσοδος στους κατοίκους, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην περιοχή. Η αυτοψία των μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων συνεχίζεται, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς.

Κάτοικοι των χωριών της Φθιώτιδας, βγήκαν ξανά στους δρόμους και στις πλατείες από τους δύο νέους, μεγαλύτερους σε ένταση, σεισμούς.

Σύμφωναμε τους κατοίκους στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία, την περιοχή της Αμφίκλειας, αλλά και άλλα χωριά της περιοχής, επικράτησε πανικός, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ότι προκλήθηκαν επιπλέον ζημιές, από αυτές που είχαν βεβαιώσειλίγες ώρες νωρίτερα οι μηχανικοί της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Στην κεντρική πλατεία, στο Ρεγγίνι, κατέρρευσε προσθήκη σε κατοικία μαζί με ένα μπαλκόνι.

Οινέες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό σε πολίτες για την εξέλιξη του φαινομένου, αν και οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί στην επικοινωνία που έχουν με τις Αρχές. Μάλιστα αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

«Ταδεδομένα πλέον αλλάζουν. Εκείνα τα οποία γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις ζημιές στα σπίτια, ίσως και να μην έχουν σχέση με την κατάσταση που έχειδιαμορφωθεί» δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Στερεάς Ελλάδας, Αποστόλης Καραναστάσης, καθώς όπως σημειώνει «μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα η κατάσταση των κατασκευών» και μάλιστα ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι μηχανικοί του ΤΕΕ και των αρμόδιων υπηρεσιών να προχωρήσουν ακόμη και σε νέες αυτοψίες.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα