Νευρικότητα στις βρετανικές Τράπεζες

Ακραία νευρικότητα επικρατεί στις βρετανικές τράπεζες ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας την Πέμπτη.
Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Ιντιπέντεντ, οι βρετανικές τράπεζες μετέφεραν την περασμένη εβδομάδα στη Σκωτία υπό

καθεστώς άκρας μυστικότητας εκατομμύρια χαρτονομίσματα προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση στα μηχανήματα ανάληψης από Σκωτσέζους που θα σπεύσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους τους σε περίπτωση που η κάλπη δείξει απόσχιση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν φόβοι πως οι Σκωτσέζοι θα θελήσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Αγγλία σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης.

Τραπεζίτες, ωστόσο, αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν αυξημένες αναλήψεις, υπογραμμίζοντας την δέσμευση της Τράπεζας της Αγγλίας να στηρίξει όλους τους λογαριασμούς για διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μεγάλες τράπεζες όπως οι RBS και Lloyds προειδοποίησαν ότι θα μεταφέρουν την έδρα τους σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι πουν "ναι στην ανεξαρτησία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα