Ο Α. Παπαμιμίκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μίλησε στις 27/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Υπογραφή συμφωνίας και μετά μπορούμε να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορεί να την εφαρμόσει":

«Η χώρα δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση εκλογές,
ούτε δημοψηφίσματα, ούτε όλες αυτές τις παλινωδίες. Η χώρα χρειάζεται άμεσα να έρθει μια συμφωνία, την οποία να συζητήσουμε σε ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης και μετά υπάρχει η λύση, μπορούμε να πάμε και σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κυρίως όμως με πρόσωπα τα οποία θα μπορέσουν να εφαρμόσουν την συμφωνία. Ας σταματήσουμε όλα αυτά τα εσωκομματικά και παλαιοκομματικά παιχνίδια και ας δούμε, επιτέλους, το συμφέρον της χώρας, των ανθρώπων, των πολιτών».

Δημοσιογράφος: Σε αυτή την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, φαντάζομαι ότι τα κόμματα -έτσι τουλάχιστον όπως την έχετε επεξεργαστεί-, θα συμβάλλουν με ανθρώπινο δυναμικό, έτσι δεν είναι;

Α. Παπαμιμίκος: «Βεβαίως. Κυρίως δεν είναι για το ποιος θα είναι στην εξουσία, για το ποιος θα έχει την καρέκλα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι χρειάζεται η συμφωνία, αλλά χρειάζονται και οι άνθρωποι που θα την εφαρμόσουν. Γιατί αν έρθει μια συμφωνία και στη συνέχεια, δεν την εφαρμόσει κάποιος -γιατί μπορεί να είναι ιδεολογικά αντίθετος, μπορεί να έχει ιδεοληψίες-, τότε δεν εξυπηρετεί τίποτα. Να σας θυμίσω ότι πριν από κάποιους μήνες, η κ. Βαλαβάνη συμμετείχε στο κίνημα "δεν πληρώνω" και τώρα είναι στο υπουργείο Οικονομικών και ζητά να μαζέψει χρήματα από φόρους».

* "Δική μου ιδέα, πρόταση, η θεσμοθέτηση των τάσεων στη Νέα Δημοκρατία":

Δημοσιογράφος: Το ζήτημα της δημιουργίας τάσεων στη Νέα Δημοκρατία -αν δεν κάνω λάθος-, το έχετε πει πρώτος εσείς στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής. Θέλετε να μας πείτε τι ακριβώς εννοείτε; Δηλαδή, τάσεις όπως λειτουργούν επί παραδείγματι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Α. Παπαμιμίκος: «...Ναι, ήταν μια δική μου ιδέα, μια δική μου τοποθέτηση, διότι πραγματικά πιστεύω ότι σε ένα σύγχρονο περιβάλλον και σε ένα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα που υπάρχει τώρα, ναι, βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, που να περιλαμβάνει τάσεις, θεσμοθετημένες τάσεις. Ανθρώπους που μπορεί να έχουν διαφορετικές ιδέες, διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές απόψεις και όλοι μαζί να συνθέτουν ένα νέο πολιτικό οργανισμό... Τα κόμματα με την παραδοσιακή δομή και την παραδοσιακή τους μορφή έχουν τελειώσει. Το πολιτικό σύστημα -όπως υπήρχε μέχρι τώρα-, έχει ευτελισθεί και δεν μπορεί να αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία του. Οφείλουμε όλοι να το παραδεχτούμε και έχουμε όλοι ευθύνες για αυτό...».

Δημοσιογράφος: Χτες έγινε μια εκδήλωση στη ΔΑΠ, νομίζω ήσασταν παρών... Ο κ. Μαραβέλιας, ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, πρότεινε το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα κληθεί να υπογράψει και να κάνει νόμο του κράτους η ελληνική κυβέρνηση, να συζητηθεί -πέρα από την κοινοβουλευτική ομάδα- και στην πολιτική επιτροπή. Είναι και δική σας άποψη αυτή; Εκτιμάτε ότι θα πρέπει να υπάρξει και καταγραφή ψήφων, θα πρέπει δηλαδή να τεθεί σε ψηφοφορία η στάση που θα κρατήσει τελικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Α. Παπαμιμίκος: «Εννοείται πως πρέπει να συζητηθεί και στην πολιτική επιτροπή και στην κοινοβουλευτική ομάδα ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μην ξεχνάμε ότι στην πολιτική επιτροπή συμμετέχουν -πέρα από τους βουλευτές-, πρόεδροι από επιμελητήρια, από επιστημονικούς συλλόγους, άνθρωποι της κοινωνίας, δήμαρχοι, περιφερειάρχες. Εννοείται πως πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και στην πολιτική επιτροπή και στην κοινοβουλευτική ομάδα και στη συνέχεια να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση».

Δημοσιογράφος: Στο ζήτημα της ψηφοφορίας, που σας είπα;

Α. Παπαμιμίκος: «Αυτά θα τα δούμε στην πορεία».

Δημοσιογράφος: Με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο περιγράψατε το νέο τύπο κόμματος και πώς θα πρέπει να λειτουργούν πλέον τα κόμματα, η εκτίμησή σας είναι -και επειδή είστε ένα στέλεχος της νέας γενιάς-, ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να το υπηρετήσει η υπάρχουσα ηγετική πυραμίδα, το παλαιότερο πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας;

Α. Παπαμιμίκος: «Βεβαίως. Εγώ δεν πίστευα και δεν πιστεύω ποτέ σε ηλικιακά διαβατήρια. Επειδή είμαι νέος, δεν σημαίνει ότι είμαι ικανός και καλός. Σύνθεση πρέπει να γίνει, αρκεί να γίνει μια συμφωνία, ότι θα πάμε σε μια νέα αντίληψη. Γιατί κάποιος ο οποίος μπορεί να είναι 50 - 60 χρονών, μπορεί να έχει πιο φρέσκιες ιδέες από έναν 25άρη ή έναν 30άρη. Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε όλοι ότι πάμε με μια νέα αντίληψη, ότι αντιλήψεις και νοοτροπίες του παρελθόντος έχουν τελειώσει. Εκεί είναι το στοίχημα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα