Ο Α. Σπηλιωτόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε στις 17/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.


Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Ο κ. Μιχελάκης, όταν ρωτήθηκε πού θα βρεθούν τα λεφτά για το «Ζάππειο 2», για να δοθούν στους αδύναμους, είπε «λεφτά υπάρχουν». Και η φράση αυτή έχει ξεσηκώσει συζητήσεις, τουλάχιστον στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας...

Άρ. Σπηλιωτόπουλος: «Υποθέτω, ότι ο κ. Μιχελάκης αναφερόταν στο πολύ συγκεκριμένο
και ακριβώς κοστολογημένο πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο».

Δημοσιογράφος: Όταν υπάρχει, όμως, μια ιστορική φράση με πολύ μεγάλη επιβάρυνση, πρέπει να αποφεύγεται...

Άρ. Σπηλιωτόπουλος: «Σας καταλαβαίνω, υπό την έννοια ότι και εγώ είμαι αυτός που δίνει πάντοτε ιδιαίτερη σημασία στη σημειωτική. Υπό την έννοια, ότι πολλές φορές η χρήση συμβόλων, δυστυχώς, είναι τόσο κακή, που ενώ έχει άλλο περιεχόμενο, δημιουργεί τελείως διαφορετικά από τα επιδιωκόμενα ανακλαστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το να πεις ότι "χρήματα υπάρχουν", υπό την έννοια ότι είναι κοστολογημένο το πρόγραμμά μας, προφανώς εκεί η αναφορά του ήταν άλλη, του κ. Μιχελάκη».

* Για συναίνεση:

«Φύσει και θέσει είμαι υπέρ των συναινέσεων όταν υπάρχει ακριβώς συγκεκριμένη ατζέντα, συγκεκριμένο περιεχόμενο και συγκεκριμένες προτάσεις, βάσει των οποίων μπορεί να συναινέσεις για να προχωρήσει μια χώρα, ένας τόπος, με ένα πρόγραμμα μπροστά. Συναίνεση για τη συναίνεση, ειλικρινώς, δεν το αντιλαμβάνομαι. Το να συναινέσεις σε ένα λάθος, είναι διπλό λάθος. Αφενός μεν, αναγνωρίζεις το λάθος, αφετέρου δε, συναινείς σε αυτό για να διαιωνιστεί...».

Και πρόσθεσε: «Θα έλεγα, επί της αρχής, ότι η συναίνεση είναι εφικτέα. Είναι σήμερα εφικτό; Η απάντηση η δική μου είναι, ότι δεν είναι εφικτή η συναίνεση σήμερα. Και δεν είναι εφικτή η συναίνεση σήμερα, για δύο λόγους: ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την ουσία, ότι εδώ βλέπω μια κυβέρνηση, η οποία έως και σήμερα στο πρόγραμμα το οποίο έχει εφαρμόσει, έχει αποκλίνει από όλους τους στόχους που έχει θέσει. Της το είχαμε πει, είχαμε τείνει χείρα βοήθειας και συνεργασίας, της είχαμε υποδείξει μια άλλη δοσολογία που θα έδινε έμφαση και στην ανάπτυξη. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντιμετώπισε τη Νέα Δημοκρατία με αλαζονεία. Ερχόμαστε, λοιπόν, σήμερα και μας λέει "ελάτε, σήμερα, που έχει αποτυπωθεί το λάθος μας, να συναινέσετε". Το ερώτημα είναι, "μπορείτε να αλλάξετε πολιτικές;". Αν μπορούν να αλλάξουν πολιτικές και να ακολουθήσουν ρεαλιστικές πολιτικές και ανάπτυξης, σαν και αυτές που εμείς παρουσιάσαμε, τότε, πολύ ευχαρίστως, να συζητήσουμε... Και το δεύτερο είναι θέμα συμπεριφοράς...».

Και συνέχισε: «Αν η κυβέρνηση έλεγε επί ένα χρόνο, "καταλάβαμε το λάθος μας, ότι από 14% του ΑΕΠ που ήταν η οικοδομική δραστηριότητα και την πήγαμε στο 4,5%", "ελάτε, γιατί έχουμε ένα καινούργιο σχέδιο για να αναβαθμίσουμε την οικοδομή", θα το συζητούσαμε. Ή, αν δεν είχ
Keywords
Τυχαία Θέματα