Ο Δ. Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στις 27/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και το Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων είπε:

*Για ενδεχόμενα νέα εσωκομματικά προβλήματα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Καταρχάς, όσον αφορά στην προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας για το πόσο επικίνδυνοι είναι για τη σταθερότητα της χώρας και της κυβέρνησης οι περίφημοι 53, να σας πω ότι ένα από τα περίφημα στελέχη των 53 είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός

Οικονομικών που διαπραγματεύτηκε μαζί με τον Α. Τσίπρα το τρίτο μνημόνιο. Άρα, ας τελειώνει το καλαμπούρι...».

*Για την συνοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε βήμα - βήμα -γιατί αυτό χρειάζεται δουλειά και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη-, ένα κόμμα αντίστοιχο της κοινωνικής μας επιρροής. Ο σημερινός ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έστω και τραυματισμένος και πιο ομογενοποιημένος, απέχει παρασάγγας από το ρεύμα του κοινωνικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καταγράφηκε στην κάλπη και ξάφνιασε τους πάντες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα πιο μαζικό, απολύτως δημοκρατικό, όχι αρχηγικό, αλλά και ένα κόμμα πραγματικά ενιαίο, όπου δεν θα χωρούν ομαδοποιήσεις, «μαγαζάκια» και «καπετανάτα». Πλήρης ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά όχι κόμμα μέσα στο κόμμα. Εκεί που αποτύχαμε παταγωδώς και αυτό φάνηκε με τη διάσπαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ότι στο όνομα της διακίνησης των ιδεών, ενώ είχαμε διαφημίσει ότι είχαμε ένα ενιαίο κόμμα, είχαμε μια χαλαρή ομοσπονδία, όπου λειτουργούσε κόμμα μέσα στο κόμμα».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα