Ο Γ. Κουτσούκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, Γιάννης Κουτσούκος, μίλησε στις 31/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Φρόσω Ζαγορίτου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την υποψηφιότητά του:

«Θα είμαι υποψήφιος πάλι στην Ηλεία».

* Για την προεκλογική περίοδο:

«Δεν είναι καλή η πόλωση που δημιουργείται, διότι οδηγεί σε διχασμούς και ψεύτικα διλήμματα που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Χρειάζεται μια πολιτική με επιχειρήματα,
όπου η λογική του φόβου από τη μια πλευρά και του τσαμπουκά από την άλλη θα αντικατασταθεί από τη γλώσσα της αλήθειας και της γνώσης των πραγματικών δεδομένων και στη βάση αυτών να υπάρξει μια προσπάθεια και προεκλογικά να συνεννοηθούμε για το τι πρέπει να κάνουμε μετεκλογικά... Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης... Και με αυτή τη γραμμή πάμε στις εκλογές, βασιζόμενοι στις επιτυχίες που είχαμε χάρη στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Λέμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και θα επιχειρήσουμε να είμαστε η τρίτη λύση, με την έννοια και του τρίτου κόμματος που θα έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης -γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία- και ότι θα είμαστε η πιο ρεαλιστική, η πιο λογική λύση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες που θα κυριαρχήσει μετά τις εκλογές».

* Για το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέου κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου: "Αδιανόητη και ανεξήγητη κίνηση"

«Οι πληροφορίες για ίδρυση νέου κόμματος εκπορεύονται από κάποιους ανθρώπους του Γ. Παπανδρέου, δεν είναι στον αέρα. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο και ανεξήγητο για τους εξής απλούς λόγους. Πρώτον, διότι το ΠαΣοΚ συνεχίζει από το 2010 μια πορεία, ώστε, πρώτον, να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και στη συνέχεια να την βγάλει από την κρίση στην οποία μας έβαλε ο Γ. Παπανδρέου. Δεύτερον, γιατί τα εσωκομματικά ζητήματα που έθεσε, δηλαδή να πάμε σε ανοιχτό συνέδριο και συζήτηση εφ' όλης της ύλης έγιναν αποδεκτά. Βεβαίως αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μέσω εκλογών, θα γίνει μετά τις εκλογές. Τρίτον, διότι όλα τα ιστορικά στελέχη του έχουν επισημάνει και γραπτώς και προφορικώς τους κινδύνους που ενδεχομένως οδηγεί την παράταξη ένας τέτοιος εμφύλιος και το γεγονός ότι ο ίδιος έχει και ιστορική και εθνική ευθύνη απέναντι στην παράταξη που ίδρυσε ο πατέρας του και την οποία υπηρετούμε σταθερά εδώ και 40 χρόνια. Από την άποψη αυτή είναι ανεξήγητο το αν θα προχωρήσει. Θα πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει τη στάση του, γιατί δεν ακούει κανέναν και ενδεχομένως φοβάται τις διαδικασίες του ΠαΣοΚ και ακούει κάποιους περιβόητους "κηπουρούς". Πάντως, δεν θέλουμε να αποπροσανατολιστούμε σε μια τέτοια συζήτηση και αντιπαράθεση. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και πάνω σε αυτό θα καλέσουμε όλες τις δυνάμεις να στρατευτούν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα