Ο Γ. Κύρτσος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, μίλησε στις 16/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Καταλαβαίνω την αγωνία ορισμένων να αποδείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία τραβάει δεξιά. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, εγώ ήμουν επικεφαλής του επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΛΑ.Ο.Σ, είμαι προσωπικός φίλος του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ήμασταν συναγωνιστές στη Νέα Δημοκρατία πριν 30 χρόνια, την περίοδο Μητσοτάκη. Επομένως, αν προσπαθούν να βγάλουν από εμένα τεκμήριο για την ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας, μάλλον λάθος κάνουν...».

* Για την υπόθεση Τ. Μπαλτάκου:

«Εμπιστεύομαι τον κ. Σαμαρά, γι' αυτό βρίσκομαι και στη Νέα Δημοκρατία. Ο Α. Σαμαράς έχει κηρύξει πόλεμο στην Χρυσή Αυγή, πολιτικό πόλεμο. Δεν ανέχεται παράνομες δραστηριότητες. Τώρα, από εκεί και πέρα, τα εσωτερικά του Μαξίμου, τι γίνεται εκεί, αν ο Μπαλτάκος ξέφυγε κ.λπ., προφανώς δεν είναι αυτή η γραμμή Σαμαρά...».

* Για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας:

«Είδα ένα ψηφοδέλτιο που μπορείς να ψηφίσεις αυτό που πραγματικά πιστεύεις, σου δίνει διεξόδους. Τώρα, αν είσαι κολλημένος με κάποιον που θεωρείται TV περσόνα, τι να κάνουμε; Και οι TV περσόνες διεκδικούν το πολιτικό μας μέλλον...».

* Για τα συμπεράσματα των εκλογών:

«Υπάρχει ένα θέμα πολιτικών μηνυμάτων. Τώρα, η λέξη πολιτική νομιμοποίηση είναι πολύ βαριά, είναι η λογική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ας πάρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ποσοστό 42%, να αποδείξει ότι δεν είναι νομιμοποιημένη η κυβέρνηση. Τι να κάνουμε; Έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, δεν νομίζω ότι θα του βγει, χωρίς να αμφισβητώ τις δυνατότητες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι μια πολύ μεγάλη πολιτική δύναμη πλέον και διεκδικεί και το μέλλον. Το να μετατρέψεις τις ευρωεκλογές σε βουλευτικές εκλογές ή σε προστάδιο βουλευτικών εκλογών, αυτό είναι πρόβλημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα