Ο Γ. Κύρτσος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, μίλησε στις 26/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Οι ευρωεκλογές είναι κυρίως εκλογές μηνυμάτων και κυβερνητικής διόρθωσης. Δηλαδή, οι κυβερνήσεις παίρνουν τα μηνύματα και προχωρούν στην αναγκαία διόρθωση της πολιτικής τους. Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα το πήρε η κυβέρνηση. Είναι αρκετά ισχυρή για να συνεχίσει την προσπάθεια και να ολοκληρώσει τον τετραετή της κύκλο... Είχα καταλάβει ότι ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό,

τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική. Επομένως, η κυβέρνηση έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει τις μέχρι τώρα επιτυχίες της στη συνεννόηση με τους εταίρους και πιστωτές. Το πρωτογενές πλεόνασμα και την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, για να προχωρήσει στην αναγκαία διόρθωση της οικονομικής της πολιτικής. Δηλαδή, αυτό επιβάλλεται και ελπίζω να το κάνει... Αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον κακό εαυτό της, τότε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα καταφέρει κάτι σημαντικό, κατά την άποψή μου, διότι δεν έχει και τις δυνάμεις. Είναι άλλη η λογική των ευρωεκλογών και άλλη των βουλευτικών εκλογών. Διαφορετικά, θα είχαμε σήμερα την Λεπέν Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γαλλία και τον Φάραντζ να αντικαθιστά τον Κάμερον. Επομένως, αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

* Για τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης:

«Υποθέτω ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε κάποιου είδους ανασχηματισμό, για να στείλει το μήνυμα της βελτίωσης της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο ανασχηματισμός έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Αλλά αυτά είναι ζητήματα του πρωθυπουργού... Η κυβέρνηση πρέπει να υπερβεί την οικονομική της πολιτική. Δεν πρέπει να την γκρεμίσει, γιατί έχει σοβαρές επιτυχίες στον ενεργητικό της. Όλα αυτά που έκανε ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Στουρνάρας σίγουρα δεν μπορούν να τα κάνουν οι άνθρωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή οποιοσδήποτε άλλος. Έφτασε όμως η ώρα της υπέρβασης. Πρέπει να υπερβούν την οικονομική πολιτική με μία λογική υπέρ της πραγματικής οικονομίας και στην συνέχεια υπέρ της κοινωνίας. Αν δεν το κάνουν αυτό, θα έχουν ανυπέρβλητο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, ανεξάρτητα από τα ποσοστά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Άλλωστε το μεγάλο μήνυμα δεν είναι η επιβεβαίωση της ισχύος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά η άνοδος της ελληνικής ακροδεξιάς, που συνδυάζεται με την άνοδο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα