Ο Κ. Καραγκούνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στις 5/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* "Ο εισαγγελέας αποφασίζει για τις άδειες των κρατουμένων":

«Το υπάρχον νομικό πλαίσιο δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές - κρατούμενους να σπουδάσουν και πολλοί έχουν αποφοιτήσει. Εκατοντάδες εκπαιδευτικές άδειες υπογράφονται κάθε μέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο σωφρονιστικός κώδικας έχει προβλέψει κάτι άλλο. Ότι άδειες βεβαίως
δίνονται και μάλιστα πάρα πολλές, αλλά πρέπει να το αποφασίσει και ο εισαγγελέας της φυλακής, ο οποίος βεβαίως γνωρίζει για την επικινδυνότητα ή μη οποιουδήποτε κρατουμένου αιτείται άδειας. Να θυμίσω ότι ο εισαγγελέας είχε αποφασίσει για την άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού. Όπου βεβαίως πάρα πολλές φορές είχε βγει σε άδεια, όπως και άλλοι τρομοκράτες και άλλοι κρατούμενοι με βαριά αδικήματα, οι οποίοι έχουν φύγει και δεν επέστρεψαν ποτέ. Και θυμάστε την κριτική που είχε δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν θα έπρεπε αυτή να είναι η αρμοδιότητα του εισαγγελέως, γιατί πρέπει να κάνουν και τις διακρίσεις να δούμε ποιος θα αποφασίζει και ποιος δεν αποφασίζει. Είχαμε δεχτεί μεγάλη κριτική για την άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού που ποτέ δεν επέστρεψε. Το αν κάποιος θα πάρει άδεια, λοιπόν, που βεβαίως δίνεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο το αποφασίζει ο εισαγγελέας, ο οποίος, κατά περίπτωση, βλέπει κατά πόσο είναι επικίνδυνος ο κρατούμενος που αιτείται της άδειες... Όλα τα μέσα και οι πολιτικές δυνάμεις φώναζαν τότε γιατί πήρε ο τάδε άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ. Όλοι κάναμε κριτική και τώρα ασκούμε κριτική από την αντίθετη πλευρά. Ας αποφασίσουμε, λοιπόν, ποια είναι τα όρια της κριτικής και τι ακριβώς θέλουμε. Θέλουμε να δίνονται άδειες όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό σωφρονιστικό σύστημα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες ή να μην δίνουμε καθόλου;».

* "Αν είχαμε τη λογική "όχι με κάθε κόστος", θα είχαμε ήδη συμφωνήσει":

«Έχουμε δύο σενάρια και δύο ενδεχόμενα ή η χώρα εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ρυθμίζουμε το χρέος, φτιάχνουμε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης και προχωράει η χώρα το 2016 εκτός μνημονίου ή πάμε σε εθνικές εκλογές, δύο μήνες αβεβαιότητα, καμία συμφωνία, καμία πιστοληπτική γραμμή στήριξης και ερχόμαστε το Ιούνιο να πληρώσουμε έξι δισ. ευρώ ομόλογο, το οποίο λήγει και να δούμε πώς η επόμενη κυβέρνηση -όποια και αν είναι αυτή-, θα βρει αυτά τα χρήματα, χωρίς ισοδύναμα, χωρίς συμφωνίες, χωρίς τρόικα και να λέμε στο κόσμο να γυρίσουμε στο μνημόνιο. Δηλαδή, φαύλος κύκλος... Αν είχαμε τη λογική "όχι με κάθε κόστος", θα είχαμε ήδη συμφωνήσει. Υπάρχει κάποιο κόστος, το οποίο δεν μπορούμε ν' αντέξουμε, όχι πολιτικά, δεν θα το αντέξει ο κόσμος. Εδώ βάζουμε και τις κόκκινες γραμμές. Αλλιώς θα είχαμε ήδη συμφωνήσει με αυτήν τη λογική. Δεν έχουμε συμφωνήσει. Εγώ θεωρώ ότι θα συμφωνήσουμε. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να συμφωνήσουμε. Πρέπει να συμφωνήσουμε, διότι η χώρα δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα