Ο καιρός σήμερα

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, καθώς και οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, αλλά και οι νοτιάδες έως 8 μποφόρ στα πελάγη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία,
Θράκη: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρη βελτίωση. Βροχές ξανά τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας κυρίως από το βράδυ. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, ωστόσο, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 18-01-2013
Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα