Ο Κ.Αρβανιτόπουλος Στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μίλησε στις 27/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η προσφυγή (σ.σ. των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας) είναι μια διαδικασία η οποία έχει πάρει τη νομική οδό και από εκεί και πέρα, όλοι θα αναμένουμε μία απόφαση, όποτε έρθει αυτή και θα πράξουμε αναλόγως. Μέχρι να συμβεί αυτό, ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Θα πρέπει οι ταγοί της χώρας να δείξουν ότι εφαρμόζουν τους νόμους, έστω κι αν διαφωνούν με αυτούς».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των ΑΕΙ,
εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και της απουσίας διορισμών το τελευταίο διάστημα;

Κ. Αρβανιτόπουλος: «Τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό, όχι όλα, αλλά αρκετά και κυρίως στην περιφέρεια. Και βεβαίως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά το διοικητικό προσωπικό. Ζήτησα την προηγούμενη εβδομάδα, όσον αφορά την εφεδρεία στους διοικητικούς των πανεπιστημίων, να μην εφαρμοστεί για ένα τουλάχιστον χρόνο. Ο αριθμός των διοικητικών, ενώ είναι πολύ μικρός όσον αφορά το δημοσιονομικό κόστος που επιφέρει στον προϋπολογισμό και στην προσπάθεια της χώρας να μαζέψει τα οικονομικά της, είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, μιλάμε για 150 - 170 ανθρώπους, αυτή τη στιγμή, το χρόνο αυτό που διανύουμε για τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Θα βοηθούσε μέσα στα πλαίσια του δυνατού για ένα χρόνο να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία σε αυτόν τον τομέα».

Δημοσιογράφος: Είναι πιθανόν να αποδοθούν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες στους πρυτάνεις, εάν δεν εφαρμοστεί ο νόμος;

Κ. Αρβανιτόπουλος: «Δεν θα υπάρξει τέτοιο πράγμα, διότι δε θα φτάσουμε εκεί. Νομίζω σιγά - σιγά θα εφαρμοστεί ο νόμος, είμαι σίγουρος για αυτό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα