Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στις 21/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για ενδεχόμενα νέα μέτρα:

«Η παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα. Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι σε
όλα αυτά που είπαμε, όχι όμως νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η πολιτική διαπραγμάτευση -που είχαμε ζητήσει από την αρχή της δημιουργίας της δικομματικής κυβέρνησης-, είχαμε πει ότι πρέπει να προηγηθεί των δημοσιονομικών μέτρων. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, αλλά παρόλα αυτά, εκτιμούμε ότι στην παρούσα συγκυρία, η κοινωνία και η αγορά δεν αντέχουν -ούτε δημοσιονομικά, ούτε ψυχολογικά, λόγω της ύφεσης-, άλλα μέτρα, τα οποία δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε τίποτα την όλη προσπάθεια της χώρας».

* Για τις εκλογές:

«Το ΠαΣοΚ είναι η παράταξη που απάντησε σε αυτό το δίλημμα το καλοκαίρι, όταν η Δημοκρατική Αριστερά έφυγε από το κυβερνητικό σχήμα και είπαμε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αυτό όμως δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας φοβίζει. Εάν οι εταίροι μας, εάν δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η χρηματοδότηση, την τελική επιλογή πρέπει να την έχουν πάντοτε οι πολίτες. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προκαλεί φόβο. Έτσι δεν λένε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όλες οι δυνάμεις; Εμείς έχουμε δώσει απάντηση από το καλοκαίρι και μάλιστα καθαρά, πολύ καθαρά. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα, για να βγούμε από τη κρίση. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορούμε -στο όνομα αυτής της κατάστασης και με βάση μια απόφαση η οποία έχει ληφθεί συλλογικά από το συνέδριό μας-, να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα, για τα οποία δεν έχουμε εξουσιοδοτηθεί από κανέναν...
Προέχει η σταθερότητα. Οι εταίροι μας πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τις εκλογές. Στο τραπέζι βρίσκονται οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο επιχείρημα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα