Ο Π. Σκουρλέτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στις 11/10 στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και τον Βασίλη Πάικο.


Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου:

"Θεωρώ βέβαιο ότι θα κυλίσει ομαλά η ψηφοφορία. Και μάλιστα και αυτή η συζήτηση περί του ενός ή πολλών άρθρων έχει μικρή αξία στη σημερινή φάση, διότι -χωρίς να υποτιμώ τις δυνατότητες που δίνει η ύπαρξη των πολλών άρθρων-, το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου δεν μας αιφνιδιάζει. Όλα αυτά

ήταν γνωστά και πριν τις εκλογές και αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο πολίτης ήξερε. Είναι η πρώτη φορά που πριν τις εκλογές είχαμε περιγράψει τις προθέσεις μας...".

Δημοσιογράφος: Με τα πολλά άρθρα θα δώσετε και το περιθώριο σε κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν ορισμένα από αυτά...

Π. Σκουρλέτης: "Ναι, αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν βλέπω όμως αυτή τη στιγμή τέτοια διάθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ότι είναι λίγο θυμωμένοι και δύσκαμπτοι".

* Για τη ΔΕΗ:

"Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ. Το συμπέρασμα από αυτή την πρώτη συζήτηση είναι ότι δεν συζητάμε από εδώ και πέρα πάνω στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή των υψηλών δικτύων της ΔΕΗ... Εδώ τα ισοδύναμα δεν έχουν να κάνουν με τη λογική κάποιων οικονομικών μέτρων, για να πιάσουμε για παράδειγμα τον στόχο των χρημάτων, εάν πουλούσαμε τον ΑΔΜΗΕ. Το ισοδύναμο έχει να κάνει με τη δυνατότητα λειτουργίας της αγοράς ενέργειας... Πάμε να συγκροτήσουμε, λοιπόν, έναν άλλον δημόσιο φορέα, που θα διαχειρίζεται τα δίκτυα υψηλής τάσης, ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με τη ΔΕΗ".

* Για την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής:

"Τις τελευταίες μέρες βγήκαν στην επιφάνεια πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος για πολύ σημαντικές παραβάσεις εκ μέρους της εταιρίας, οι οποίες μάλιστα ήταν κρυμμένες από το 2012. Τελικά χρειάζεται να έρθει μια πολιτική ηγεσία που να απελευθερώσει τη δημόσια διοίκηση, για να τη δούμε να κάνει καλά τη δουλειά της...Καταλαβαίνω ότι γύρω από κάθε πρόβλημα κρύβονται συμφέροντα, υπάρχουν πιέσεις, αλλά τελικά για τόσο μεγάλες επενδύσεις θέλουμε να δίνουμε ένα σήμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς νόμους, κανόνες και περιβαλλοντική νομοθεσία; Αν το σεβόμαστε αυτό, αφήστε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είναι El Dorado η χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα