Ο Σ. Δανιηλίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μίλησε στις 26/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την κοινή επιστολή παραίτησης των 25 δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας:

«Το κείμενο αυτό και η απόφασή μας, που κατατέθηκε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, ζητεί να διευρυνθεί και να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα αυτή η κίνηση , ώστε και οι 325 δήμαρχοι να προσυπογράψουμε το συγκεκριμένο
κείμενο. Να κατατεθεί στα αρμόδια πολιτειακά όργανα από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και να απαιτηθεί από την πολιτεία και το κοινοβούλιο, να υπάρξουν διαρθρωτικές κινήσεις στα θεσμικά και λειτουργικά θέματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν διαμαρτυρόμαστε για τη μείωση των αποδοχών ή των κονδυλίων, αλλά για τον θεσμικό και λειτουργικό "στραγγαλισμό" μας. Εφόσον δεν υπάρξει καμία διορθωτική κίνηση, η πρόταση μας είναι να προχωρήσουμε αμέσως μετά σε αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για παραίτηση πλέον όλων των δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, εάν είναι δυνατόν και των επιλαχόντων αναπληρωτών. Αυτό αυτόματα προκαλεί έλλειψη διοίκησης σε όλους τους δήμους της χώρας και αναγκαστικά η πολιτεία θα αναγκαστεί να προκηρύξει έκτακτες δημοτικές εκλογές».

Και πρόσθεσε: «Στόχος δεν είναι να προκληθούν εκλογές. Απειλούμε, πιέζουμε και διεκδικούμε με αυτή την ύστατη κραυγή αγωνίας, για να πετύχουμε τον στόχο. Δεν είμαστε μαζοχιστές, να θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον εαυτό μας και τους πολίτες. Στόχος είναι η πολιτεία να καταλάβει ότι επιτέλους η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κατοχυρωμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λειτουργικό πλαίσιο, το οποίο δεν μπορεί να καταστρατηγείται. Γι' αυτό λέμε ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αντισυνταγματικές και αντιευρωπαϊκές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα