Ο Σ. Σταυρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μίλησε στις 31/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Φρόσω Ζαγορίτου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη συμφωνία όσον αφορά στα λαχεία:

«Η συμφωνία για τα λαχεία ήταν πάρα πολύ σημαντική για το κράτος, διότι θα εισρεύσουν στα ταμεία 190 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η κοινοπραξία που ανέλαβε για δώδεκα χρόνια, το ξυστό και τα κρατικά λαχεία, έχει δεσμευτεί να αποδίδει στο κράτος 580 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, εκτός από τον πρώτο χρόνο που θα είναι μόνο τριάντα. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο
ποσό που είναι και το μίνιμουμ βέβαια. Τα έσοδα του κράτους υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσουν το εδώ δις ευρώ λόγω αυτής της συμφωνίας».

* Για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας:

«Για τα ακίνητα τα οποία προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε, επικρατεί ένα απίστευτο καθεστώς, με νομικά προβλήματα, καταπατημένα οικόπεδα του δημοσίου και χρήστες που δεν πληρώνουν, έχουν μισθωτήρια συμβόλαια και χρειάζεσαι τέσσερα έως πέντε χρόνια για να τους βγάλεις έξω. Επικρατεί μια απερίγραπτη κατάσταση, η οποία σημειωτέον δεν έγινε συμπτωματικά... Στήθηκαν, γύρω από την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, μικρές και μεγάλες ομάδες, "συμμορίες" θα τις έλεγα, οι οποίες λεηλατούσαν το δημόσιο πλούτο και τώρα έρχονται όλοι αυτοί οι οποίοι βλέπουν ότι κάποια στιγμή σταματάει πια αυτή η ασυδοσία και μας λένε "ξεπουλάτε" και άλλα τέτοια παρόμοια».

* Για τις μελλοντικές αποκρατικοποιήσεις:

«Τα έσοδα από την ΔΕΠΑ περιμέναμε να είναι αρκετά υψηλά. Αυτά αφαιρέθηκαν από τον προϋπολογισμό. Από την άλλη πλευρά όμως, όλα τα υπόλοιπα "τρέχουν" μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια. Πέραν του ΟΠΑΠ, το ζήτημα του οποίου ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για τα λαχεία, -σύντομα θα ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση του 33%-, έχουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ROSCO. Έχουμε τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης στα οποία πρέπει να ξεκινήσει η αποκρατικοποίηση και εκκρεμεί η απόφαση της κυβέρνησης, διότι υπάρχουν δύο σενάρια, για τα οποία θα πρέπει η κυβέρνηση τελικά να αποφασίσει και όχι εμείς... Έχουμε τα περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία έχει επιδειχθεί τεράστιο ενδιαφέρον από κορυφαίους μάνατζερς αεροδρομίων. Ορισμένοι αντιδρούν και λένε "γιατί να ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο μας;". "Μα αν δεν ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο σας, δεν πρόκειται ποτέ να διπλασιαστεί η κίνηση των επιβατών"... Η υπόθεση της ΕΥΔΑΘ "τρέχει", όπως ξέρετε, και ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται ίσως για τη μόνη δημόσια επιχείρηση, σήμερα, η οποία στοιχειωδώς στέκεται στα πόδια της, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα λυθεί το θέμα των δήμων, οι οποίοι της χρωστούσαν 350 εκατομμύρια ευρώ... Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, η οποία θέλει, κατά την προσωπική μου άποψη, ιδιαίτερους χειρισμούς... Επιπλέον, υπάρχουν οι μαρίνες, αλλά για να προχωρήσει κάτι τέτοιο, χρειάζεται να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός... Η περίπτωση της ΔΕΗ βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Γι' αυτό θα μιλήσουμε το 2014 και το 2015. Ακόμα εξετάζονται διάφορα σενάρια. Επικρατεί αλαλούμ στην αγορά της ενέργειας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα