«Ο Σαρκοζί είναι πρόεδρος των προνομιούχων»

Βαριές κατηγορίες σε βάρος του Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, καταλογίζοντας στον πρόεδρο της Γαλλίας οικονομικά και ηθικά σφάλματα στη διάρκεια της θητείας του, καθώς και ότι η πολιτική του οδηγεί την οικονομία στον γκρεμό.

Ο Ολάντ, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν στρέφει τα πυρά του κατά του Σαρκοζί, ξεκίνησε την κατά
μέτωπο επίθεση χαρακτηρίζοντας τον αντίπαλό του ως «πρόεδρο των προνομιούχων».

«Μπορώ ήδη να ακούσω τους πανικόβλητους υπασπιστές του Νικολά Σαρκοζί να υποστηρίζουν ότι δεν θα ήταν σοφό να αλλάξει ο καπετάνιος στη μέση της καταιγίδας», ανέφερε σε ανοιχτή επιστολή προς τους ψηφοφόρους, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Liberation».

«Όταν το καράβι έχει ήδη προσαράξει, αυτό μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει» αναφέρει ο Ολάντ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Η επίθεση του Σοσιαλιστή υποψήφιου έρχεται τη στιγμή που η απόσταση ανάμεσα σε αυτόν και τον Σαρκοζί έχει μειωθεί.

Στις 9 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη, για το 2012, συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επεξεργαστούν περαιτέρω τις προτάσεις που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου για ένα νέο σύμφωνο μεγαλύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα