Ο Σπ. Δανέλλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, μίλησε στις 21/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το μεταναστευτικό:

«Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά την Ευρώπη συνολικότερα και τον κόσμο, γιατί οι πιέσεις εξαιτίας των εντάσεων και των πολεμικών συγκρούσεων που απλώνονται, όπως και της αποσταθεροποίησης σε μία τεράστια περιοχή του πλανήτη μας, που είναι στη γειτονιά μας, ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη στέγη τους, όχι για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής, αλλά για να σώσουν την ίδια
τη ζωή τους.
Το μεταναστευτικό - προσφυγικό είναι από τα προβλήματα που δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνον ως Ελλάδα, αλλά ως Ευρώπη και κόσμος, διότι και ο ΟΗΕ βρίσκεται αλλού, καθώς έχει σχεδιασμούς αντιμετώπισης αντίστοιχων προβλημάτων σε πολύ παλαιότερες εποχές, όπου οι εντάσεις δεν ήταν τόσο μεγάλες...
Εδώ δεν έχουμε ούτε τα στοιχειώδη, δυστυχώς. Έχουμε τα 500 εκ. ευρώ -που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν ένα κομμάτι αυτού του προβλήματος-, να λιμνάζουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού δεν έχουμε καν τις δομές να τα εκταμιεύσουμε, δεν έχουμε προετοιμαστεί στοιχειωδώς. Βεβαίως, έχουμε και τη χλεύη από πλευράς Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που λέει ότι στο ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί δεν ξέρουμε με ποιον να συνομιλήσουμε, αφού δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος, ένας συντονιστής... Εμείς ομφαλοσκοπούμε και πάλι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μας αφήσει το ίδιο το πρόβλημα να το ξεχάσουμε».

* Για εκλογές:

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένα μοιραίο πρόσωπο, όπως όλοι οι πολιτικοί στον έναν ή τον άλλο βαθμό. Ο κ. Τσίπρας είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που φαίνεται ότι αρέσκεται στο να υπερψηφίζεται και να εκλέγεται, αλλά απεχθάνεται, φοβάται, να κυβερνά. Βρισκόμαστε πάλι σε μια προεκλογική διαδικασία, που δεν ξέρω σε τι θα μας φανεί χρήσιμη, σε μια συγκυρία στην οποία θα έπρεπε, μιλώντας ειλικρινά, σοβαρά και επιδιώκοντας τη μέγιστη συνεννόηση και συναίνεση, να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε επί δεκαετίες, τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις...».

* Για τη Λαϊκή Ενότητα:

«Πάντα ίσχυε στον χώρο της μετακομμουνιστικής Αριστεράς -πολύ περισσότερο σήμερα-, ότι ήταν άλλοι οι συσχετισμοί στον κοινωνικό χώρο και άλλοι στον κομματικό. Αυτό φάνηκε εξάλλου και από τη βαρύτητα που έχει η Αριστερή Πλατφόρμα στις κομματικές δυνάμεις και σε ό,τι αφορά στα όργανα, δηλαδή στην κεντρική επιτροπή και στον συσχετισμό των συνέδρων του διαρκούς συνεδρίου. Αυτοί οι συσχετισμοί δεν ανταποκρίνονται στον κοινωνικό ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στον κόσμο που τον ψήφισε ή τον υποστηρίζει. Σε ό,τι αφορά στην κίνηση των κομμάτων, των μηχανισμών, των οργανώσεων, νομίζω ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή από την πραγματική, αυτή που ασκεί στην κοινωνία. Όλα αυτά, βέβαια, μένει να αποδειχθούν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα