Ο Θ. Παπαθεοδώρου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μίλησε στις 22/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για επικοινωνία Α. Τσίπρα - Φ. Γεννηματά το βράδυ των εκλογών:

«Τα περί συνεργασίας είναι ψευδείς διαρροές... Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πού υπάρχει το μυστήριο και για να δανειστώ τον
τίτλο της εφημερίδας "Τα Νέα", "τι έκανε αυτός και τι έκανε αυτή". Πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει κανένα μυστήριο. Είναι πάρα πολύ απλό. Όταν συζήτησε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν για τα συγχαρητήρια αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Πράγματι -και εμένα μου δημιουργεί και μια αίσθηση αντίφασης όλο αυτό-, ο κ. Τσίπρας είπε στην κ. Γεννηματά ότι προσβλέπει και στη συνεργασία των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών στη δύσκολη περίοδο που έρχεται για τη χώρα. Βεβαίως, η κ. Γεννηματά -με τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει η ίδια και το ΠαΣοΚ με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα-, ήταν απόλυτα θετική, όπως το έκανε και στο παρελθόν και είπε ότι στο βαθμό που οι πολιτικές αυτές ανταποκρίνονται στο συμφέρον της χώρας, βεβαίως και θα είναι θετική η παρέμβασή της. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, δεν υπήρξε καμία συζήτηση για συνεργασία».

* Για κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠαΣοΚ:

«Όλη η Ελλάδα είδε, το βράδυ των εκλογών, στο βάθρο της πλατείας Κλαυθμώνος, την ανακοίνωση της συνεργασίας του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο εκ νέου. Επομένως, οποιαδήποτε άλλη υπόθεση εργασίας, συζήτηση ή ακόμα και προσωπικές συζητήσεις τρίτων προσώπων δεν μπορούσαν να αφορούν την πραγματικότητα πλέον. Αυτή η συνεργασία, η οποία ανακοινώθηκε με αυτόν τον τρόπο και που οδήγησε στον σχηματισμό κυβέρνησης, απέκλειε οποιαδήποτε συζήτηση για προγραμματική συμφωνία, όπως απέκλειε και οποιαδήποτε συζήτηση για διαφορετική πορεία της χώρας από εδώ και πέρα... Το ΠαΣοΚ δεν είχε θέσει κανέναν άλλο όρο, πλην της προγραμματικής συμφωνίας για συμμετοχή κομμάτων του ευρύτερου συνταγματικού τόξου, τα οποία θα συμφωνούσαν σε κάποια πράγματα. Αυτός ήταν ο όρος, δεν υπήρχε κάποιος άλλος. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα