Ο Θ. Θεοχάρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Θεοχάρης Θεοχάρης, μίλησε στις 10/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Εισάγει κάποια καινοτομία αυτό το νομοσχέδιο ή απλά υπάρχει η αγωνία για τα έσοδα και πρέπει να ανέβουν κάποιες κλίμακες;

Θ. Θεοχάρης: «Θεωρώ ότι εισάγει αρκετές καινοτομίες. Για παράδειγμα, τη φορολόγηση με βιβλία εσόδων - εξόδων και των αγροτών, αλλά και γενικότερα όλων των κατηγοριών, αν είναι δυνατόν... Ακόμα μια καινοτομία είναι ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες
και επιτηδευματίες πια δεν νοούνται -στην αντιμετώπισή τους από το φορολογικό νομοσχέδιο-, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ως επιχειρηματίες, ως επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν... Δεν είναι μόνο επιβάρυνση, υπάρχουν και σημεία που ελαφρύνουν το βάρος».

Δημοσιογράφος: Καθυστερεί δυο χρόνια τώρα η σύνδεση ταμειακών μηχανημάτων των καταστημάτων με το ΚΕΠΥΟ....

Θ. Θεοχάρης: «Είναι αλήθεια. Ειδικά γι' αυτό το θέμα σήμερα είχα την υπογραφή, οπότε οι δύο αποφάσεις ξαναμαζεύουν υπογραφές, λόγω αλλαγής της ηγεσίας και έτσι νομίζω ότι είμαστε αρκετά κοντά ώστε να προχωρήσουμε. Είναι σημαντικά και συμπληρωματικά ζητήματα αυτά, αλλά ένα θέμα είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και ένα δεύτερο το φορολογικό νομοσχέδιο».

Δημοσιογράφος: Γίνονται αυτή την στιγμή διασταυρώσεις για τη φοροδιαφυγή στο ΚΕΠΥΟ; Υπάρχουν αποτελέσματα;

Θ. Θεοχάρης: «Γίνονται διάφορα πράγματα, όχι μόνο στη Γενική Γραμματεία. Γίνονται και από το ΣΔΟΕ αρκετές δράσεις και στη Γενική Γραμματεία. Το κύριο ζήτημα -εκτός από τις τρέχουσες διασταυρώσεις οι οποίες γίνονται πάγια κάθε μήνα-, είναι τα θέματα με τα εμβάσματα, για τα οποία αρκετές από τις επιστολές έχουν φύγει κι έτσι υπάρχει ένα πρώτο αποτέλεσμα».

Δημοσιογράφος: Έχει ολοκληρωθεί η αποστολή εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010 - 2011;

Θ. Θεοχάρης: «Έχουμε τρέξει την εκκαθάριση. Είναι έτοιμα τα αρχεία, περιμένουμε κάποια συμφωνία με τις τράπεζες, διότι πριν τα τυπώσουμε πρέπει οι τράπεζες να μπορούν να δέχονται τις πληρωμές. Αναμένουμε από την οικονομική διεύθυνση να το κάνει αυτό και μόλις ολοκληρωθεί -ελπίζω και αύριο-, θα σταλθούν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα