Ο Τύπος της Μ. Τρίτης

Η αναδιάρθρωση του χρέους, το σήμα κινδύνου από Προβόπουλο, οι τρόποι για να εξέλθουμε από την κρίση, τα μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν, η υποτίμηση των μισθών στα επίπεδα του 2003, η ανακωχή στην Κερατέα, και ο πόλεμος ιατρών-Λοβέρδου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τη Μ. Τρίτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Για το χρέος επιτέλους
βάζει τα πράγματα στη θέση τους η Ν.Δ."

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι κυβερνήσεις Καραμανλή δανείστηκαν 125 δισ. ευρώ, τα 45 αφορούσαν αναχρηματοδότηση παλαιότερου χρέους του ΠΑΣΟΚ. Από τα υπόλοιπα 80 δισ. τα 50 πήγαν σε τόκους προηγούμενων ετών. 10 δισ. στις πληρωμές όπλων που είχαν παραγγείλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, 7,5 δισ. πήγαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, 2,6 δισ. για χρέη νοσοκομείων κλπ".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταρρέει η χώρα και επιταχύνονται οι εξελίξεις για ανεξέλεγκτη χρεωκοπία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό καθεστώς ντε φάκτο άτακτης χρεωκοπίας, που επέβαλαν χθες στη χώρα με μαζικό ξεπούλημα ομολογιακών και τραπεζικών ελληνικών τίτλων αμερικανοί χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί αλλά και οι Γερμανοί, καλείται πλέον η κυβέρνηση να διαχειριστεί τις μυστικές διαπραγματεύσεις για την επιλογή συνταγής "αναδιάρθρωσης" του δημοσίου χρέους".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Παίρνει το κανό και... φεύγει- Οι Ελληνες ετοιμάζονται για μελαγχολικό Πάσχα και ο πρωθυπουργός για διακοπές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μεθαύριο ή Μ. Παρασκευή το αργότερο ο Γ. Παπανδρέου, που προφανώς ζει στον κόσμο του, παίρνει τις βαλίτσες του και τα σύνεργα για τις αθλοπαιδιές του και σαλπάρει για μαγικά νησιά".

  
ΕΘΝΟΣ: "Υποτίμηση μισθών στα επίπεδα του 2003"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επώδυνες αποδεικνύονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι μισθοί έχουν υποτιμηθεί στο επίπεδο του 2003. Προ των πυλών βρίσκεται ραγδαία επιδείνωση, που θα επωμίζονται οι νεότερες ηλικίες".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Ιωσήφ: Δεν θα μας μεταφέρουν στη "μάνδρα της Κίρκης"!

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα από τα σπουδαιότερα Αθωνικά μηνύματα τα περί εκ-σαρκώσεως του Θεού Λόγου του Γέροντα Ιωσήφ δίδει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ το ΣΤΊΓΜΑ των επιδιώξεων αυτών που προσπαθούν να μας "σφραγίσουν" και να μας αφανίσουν".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αναδιάρθρωση: ο κόσμος το'χει τούμπανο και το ΠΑΣΟΚ κρυφό καμάρι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπαράζ διαψεύσεων από Αθήνα-Βρυξέλλες- Παρίσι- Βερολίνο, αλλά ο ξένος τύπος επιμένει ότι η αναδιάρθρωση "ψήνεται"¨και οι Γερμανοί υπουργοί προβλέπουν ότι θα συμφωνηθεί τελικά".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προδιαγεγραμμένη η αναδιάρθρωση"

Η εφημερίδα γράφει ότι "υψηλά ιστάμενες πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν χθες στην "Ε" ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί δεδομένη την αναδιάρθρωση του συνολικού ελληνικού χρέους μέχρι το τέλος του 2012, ενώ έχουν αρχίσει σχετικές συζητήσεις με την ΕΕ και τους Ελληνες αξιωματούχους".
Keywords
Τυχαία Θέματα