«Όχι» σε δημοσιονομική χαλάρωση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επέμεινε στην άποψη ότι οι διαρθρωτικές προσαρμογές και η καινοτομία θα βοηθήσει την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καταφέρνοντας ένα πλήγμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες θα ήταν πρόθυμες να δεχθούν μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική.

Όπως είπε, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Ευρώπη θα «παραδινόταν στον κόσμο της ψευδαίσθησης» αν θεωρούσε ότι η χρήση περισσότερου δημόσιου χρήματος και τα υψηλότερα ελλείμματα θα βοηθούσαν στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και μόνιμων θέσεων εργασίας.

«Οι εκκλήσεις
εντός Ευρώπης, για τη χρήση ολοένα και περισσότερου δημόσιου χρήματος και παράλληλη αποδοχή ολοένα και υψηλότερων ελλειμμάτων και χρέους μας οδηγούν σε λάθος δρόμο» δήλωσε ο κ. Schaeuble, μιλώντας στην Κάτω Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2015.

«Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας δεν είναι αποτέλεσμα υψηλότερων ελλειμάτων, διότι δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα αν αυτό ίσχυε... Η μόνη διέξοδος είναι η καινοτομία, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι επενδύσεις οι αξιόπιστες συνθήκες και η εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών.

«Όλοι θα πρέπει να τηρήσουν τους Ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα κράτη δεν πρέπει μόνο να δεσμεύονται για μεταρρυθμίσεις αλλά και για την εφαρμογή τους.

Τέλος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αλλαγή πλεύσης της αναιμικής οικονομίας της ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα