Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 4 Απριλίου

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο τις Βρυξέλλες και δυνατότητα επιμέρους κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα σε όλα τα κράτη μέλη, για 4 Απριλίου αποφάσισαν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών συνδικάτων στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Εν τω μεταξύ ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει απεργία
για το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου επιδιώκοντας συντονισμό με τη ΓΣΕΕ ώστε η κινητοποίηση να μετατραπεί σε γενική απεργία.

"Με 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες λιγότερο ενεργό πληθυσμό, με 40% μειωμένους μισθούς και αυξημένες τιμές των προϊόντων κατά 10% , προβλέπονται ενισχυμένα έσοδα από την φορολογία ακόμα και σε σχέση με το 2009 που θα ξεπεράσουν τα 20 δις ευρώ" σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης από το βήμα της πανευρωπαϊκής συνδιάσκεψης των συνδικάτων που πραγματοποιείται στην Αθήνα. "Πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, την δημοκρατία, αλλά και την ίδια την ΕΕ " χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγιωτόπουλος την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας.

Οι συνδικαλιστές έκαναν λόγο για έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης και έλλειψη λογοδοσίας εκ μέρους της τρόικας.
Keywords
Τυχαία Θέματα