Αμοιβαία η βούληση για την επίτευξη συμφωνίας

Συνεδριάζει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group για να αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, όσον αφορά στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων. Η κυρία Αντρέεβα μίλησε για παραγωγικές συζητήσεις που έχουν στόχο να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων». Η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές,

επιβεβαιώνει τη βούλησή της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το απόγευμα επιστρέφουν στην Αθήνα τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group από την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας και σημειώνουν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) στην Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, επιβεβαιώνει τη βούλησή της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Με συνέντευξή του στο Ρωσικό πρακτορείο Tass ο Πρωθυπουργός, τάσσεται ευθέως κατά των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς τες παράλογες.

«Η διαδικασία της εξέτασης του (ελληνικού) σχεδίου είναι πολύ πολύπλοκη και δεν προβλέπω πρόοδο πριν από το Πάσχα αν και είναι πιθανό να συναφθεί μια τέτοια συμφωνία πριν από το τέλος Απριλίου» δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι .

Keywords
Τυχαία Θέματα