Έως τις 13 Αυγούστου η λίστα

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας περνούν 1.618 υπάλληλοι σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αύριο θα εκδοθεί υπουργική απόφαση και άμεσα ξεκινά η διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε έως τις 13 Αυγούστου να ανακοινωθούν τα ονόματα και στα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις . Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που προχωρούν σε καταλήψεις.

Με

αφορμή την κατάληψη των εξωτερικών ιατρείων και των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε με έμφαση ότι «η κατάληψη χώρων νοσοκομείων του ΕΣΥ αποτελεί παράνομη πράξη και πειθαρχικό παράπτωμα εν μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας - κινητικότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, δεν θα γίνει καμία απόλυση, εκτός από τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά ή εκκρεμούν εις βάρος πειθαρχικές υποθέσεις». Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβα, περί απολύσεων στην Υγεία. Οκαθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν ξέρω τι θα πράξει, αν δεν γίνουν απολύσεις ... θα παραιτηθεί;» σχολίασε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης έκρινε αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις για την αλλαγή του χαραχτήρα αρκετών νοσοκομείων, καθώς, όπως είπε, τα νοσοκομεία αυτά «όχι μόνο δεν κλείνουν, όπως λένε κάποιοι ορμώμενοι από κομματικά κριτήρια, αλλά αναβαθμίζονται με στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».

Τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι: Στην Αττική, η Πολυκλινική, το νοσοκομείο «Πατησίων», το Αμ. Φλέμινγκ, το Σπηλιοπούλειο και το Αγ. Βαρβάρα και στη Θεσσαλονίκη το Λοιμωδών, των Ειδικών Παθήσεων, το Νοσημάτων Θώρακος και η Παναγία στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα