Παρέμβαση για την απόδραση Σταμάτη

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις συνθήκες απόδρασης -νωρίς σήμερα το πρωί- της Βίκυς Σταμάτη.
Η κ. Κουτζαμάνη ζητά να αναλάβει Εισαγγελέας Εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων

προσώπων.

Επίσης η εισαγγελέας ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» μαζί με τον Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο που κατάφερε η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου να διαφύγει.

Για οργανωμένο σχέδιο απόδρασης κάνουν λόγο οι αστυνομικές αρχές, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Η μητέρα και ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, με τους οποίους επικοινώνησε ο Αθήνα 9,84 τονίζουν, ότι ο 8χρονος γιος της βρίσκεται μαζί τους, μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε, ότι και το παιδί ήταν άφαντο τις τελευταίες ώρες.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για τη φρούρησή της, ενώ εκατέρωθεν ευθύνες επιρρίπτουν, μιλώντας στο σταθμό μας, οι φρουροί και η διεύθυνση του ψυχιατρικού νοσοκομείου για το περιστατικό.

Στο δωμάτιο εντοπίστηκε σημείωμα, με το οποίο η Βίκυ Σταμάτη επιτίθεται εναντίον των δικαστών και μιλά για άδικη κράτηση με κακές συνθήκες, ενώ κάνει αναφορά, πως στερείται το παιδί της.

Την ίδια ώρα ο σύζυγός της Άκης Τσοχατζόπουλος απευθύνει έκκληση να γυρίσει πίσω και να σκεφτεί πρωτίστως το παιδί τους.

Μιλώντας στον Αθήνα 9. 84 ο Βασίλης Χειρδάρης, πρώην συνήγορος της Β. Σταμάτη, εξέφρασε την άποψη ότι η πρώην πελάτισσά του, αδικήθηκε ως προς τη δικαστική συμπεριφορά. «Θα μπορούσε να τύχει μίας πιο αντικειμενικής μεταχείρισης. Αντιμετωπίστηκε μέσα στην κρίση και έπρεπε να υπάρχουν θύματα και θύτες που τιμωρούνται» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία μητέρα που δεν είναι επικίνδυνη ούτε για την κοινωνία ούτε για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα