Πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Εντείνονται οι πιέσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων στο Eurogroup της Δευτέρας. «Δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας, αλλά αμοιβαίας κατανόησης και διευκόλυνσης», αναφέρουν κοινοτικοί κύκλοι για τις διήμερες συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής αποστολής και των εκπροσώπων των τριών θεσμών (ΕΕ. ΕΚΤ, ΔΝΤ) που αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Για πρώτη φορά τέθηκε επί τάπητος το ελληνικό πρόγραμμα γραπτώς

και με αριθμούς. Οι δύο πλευρές, στην τελική πλέον ευθεία, θα ενημερώσουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους με στόχο την οριστικοποίηση 2 κειμένων- θέσεων, της ελληνικής και αυτής των δανειστών με την οποία θα οδεύσουν για την πολιτική διαπραγμάτευση στο αυριανό Eurogroup.

Στο παρασκήνιο, συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος σε πολιτικό πλέον επίπεδο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.Τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους, περιγράφει ο πρωθυπουργός, μία ημέρα πριν το Eurogroup. «Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία» δηλώνει ο κ. Τσίπρας στην RealΝews και προσθέτει «Η διαπραγμάτευση στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μαςθα είναι, για μια ακόμη φορά, η στήριξη του λαού».

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα» διαμηνύει ο στενός συνεργάτης της 'Ανγκελα Μέρκελ, Μίκαελ Φουκς και τονίζει ότι «προϋπόθεση για μια βραχυπρόθεσμη λύση είναι η κατάθεση αιτήματος παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος. Προσαρμογές μπορούν να συζητηθούν μόνο μετά από μια τέτοια δέσμευση».

Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος μετέφερε σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Με πληροφορίες από capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα