Ποδαρικό στο ΓΛΚ

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο τους ελέγχους τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Στην Αθήνα, το πολιτικό τοπίο ταλανίζεται και από την αποκάλυψη για το απίστευτο σχέδιο Βαρουφάκη που προέβλεπε παράλληλο τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραχμή,

με χακάρισμα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και υποκλοπή των ΑΦΜ. Παράλληλα σε ανοιχτή γραμμή, με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους βρίσκεται η ελληνική πλευρά, προκειμένου να φύγει από το τραπέζι η αξίωση των πιστωτών για ψήφιση τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων ανέφερε στο Αθηναικό πρακτορείο κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα. Για την Κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου, ανέφερε η ίδια πηγή.Παράγοντες του υπουργείου επισήμαναν ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα ΝΕΑ, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ με τον Πρωθυπουργό να φέρεται ότι είπε πως η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμοιβαία, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε να μιλήσει προσωπικά στην Άγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται κύκλους του υπ. Οικονομικών οι ομάδες εργασίας θα λειτουργούν παράλληλα και θα έχουν στην ατζέντα τους δημοσιονομικά θέματα, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων και άλλα. Ταυτόχρονα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα