Πρόσκληση Πούτιν σε Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 9 Μαΐου για να παραστεί στις εκδηλώσεις της Ημέρας Νίκης κατά του Ναζισμού.«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση»

αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για την εκλογή της νέας κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία - τη σημασία να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, τα ενεργειακά ζητήματα, ενώ έγινε αναφορά και στους αγωγούς South Stream και Turkish Stream.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν για την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας -όπως είπαν δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις- ιδίως σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές. Yπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα