Προβληματισμός για το φορολογικό

Πλήθος παρατηρήσεων επί του φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται στην Ολομέλεια απόψε, έχει καταθέσει η Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Βουλής στην ειδική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου. Εκφράζει προβληματισμό για το εάν συνάδει προς τις αρχές της καθολικότητας του φόρου και της φορολόγησης με βάση τη φοροδοτική ικανότητα η εφαρμογή διαφορετικών φορολογικών συντελεστών ανάλογα με την προέλευση του εισοδήματος. Προβληματισμός και για κατάργηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος ή θέσπιση αφορολόγητου

ποσού χαμηλότερου από το ελάχιστο όριο διαβίωσης.

Να μη συναινέσουν με την ψήφο τους στο φορολογικό νομοσχέδιο καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Ραγκούσης. Με άρθρο που δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στο χθες που μας χρεοκόπησε» και κατηγορεί την κυβέρνηση για «ολική επαναφορά των πρακτικών του παρελθόντος».
Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, όλες οι συναλλαγές-αγορές, άνω των 500 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω των τραπεζών, είτε μέσω λογαριασμού, είτε μέσω καρτών και επιταγών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο 24ωρη αποχή σήμερα των δικηγόρων σε όλη τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα