«Πέρασε» το ν/σ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή

και το ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Πάντως ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να διευρυνθεί ο αριθμός όσων εμπίπτουν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, ενώ ζήτησε να παραταθεί τουλάχιστον έως το 2014 το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραίτης επισήμανε ότι το θέμα των πληστειριασμών δεν ανοίγει για το κόμμα του υπογραμμίζοντας οτι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί παράταση στην αναστολή των πληστειριασμών τουλάχιστον εως το τέλος του 2014.

Η τρικομμματική δεν μπορεί να ανοίξει θέμα αναστολής των πληστειριασμών τόνισε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη προτείνοντας το πάγωμα των πληστειριασμών να ισχύσει για ακόμη δυο χρόναι δηλ εως και το 2015.

Πάντως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς θα τοποθετηθεί την προσεχή Παρασκευή κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή

Keywords
Τυχαία Θέματα